Hässelbyloppet 2020 - Virtuell Edition Skövde

I dag skulle jag ha varit i Hässelby/Stockholm för att springa det anrika Hässelbyloppet 10 km. Vi vet alla varför det inte blev så. Covid-19 kom emellan, och det fick bli ett "coronasäkert" lopp här hemma istället. Sprang på Skövdes gator och de första fyra kilometer började riktigt bra. Med nyvunna kunskaper om löpteknik kändes det helt naturligt att springa strax under 5-tempo. De fyra första kilometerna gick på 18:54 (4:43-tempo), och det kändes helt okej i kroppen - det var flåset som inte ville vara med.

Redan innan jag stack ut kändes kroppen tung och trött. "Soffig" liksom... Å huvudvärken hade slagit till. Strax efter fem på eftermiddagen bytte jag i alla fall om och gav mig ut i regnet. I pulsklockan var ett intervallpass nedladdat, samma som jag sprang i tisdags, med ett gäng 3-minutersintervaller och öppen vila efter varje. Skulle dock försöka springa så långt som möjligt först, och det gick ju som sagt riktigt bra. Sen tog liksom syret slut och jag orkade inte hålla upp det höga tempot längre. Kändes nästan som vid en målgång. 

Kroppen var dock stark, och efter ett par minuters återhämtning (gång/jogg) startade jag den första intervallen. De tre minuterna gick i 4:30-tempo och direkt efter blev det gå-vila i 1:23 minuter. Detta upprepades på ungefär samma sätt hela vägen in i mål. Den sammanlagda tiden som jag gick/återhämtade mig blev drygt 10 minuter lång och 1,2 km. Pulsen var riktigt hög rakt igenom hela loppet, och det blev ett väldigt bra träningspass! Kolla bara på bilden nedan. När jag är i zon 5 (den röda) då har jag det riktigt, riktigt jobbigt. Intervallerna skulle jag beskriva som maxintervaller - och detta var pannbensträning på hög nivå för mig.





Tiden 51:14 är jag riktigt nöjd med (näst bästa tid på milen i år) - men är ännu mer nöjd med att kunna hålla upp tempot så här bra och så pass länge (första fyra, följt av 6x3 min + 1x3:55 min, gav sammanlagt 8,8 km tuff löpning i snittempot 4:38/km). OCH det gav mig hopp om att kunna komma tillbaka till bättre tider på milen framöver. Dagens tid var som sagt den bästa på väldigt länge, och det blev även ett årsbästa på de första 5 kilometerna (24:21 mot tidigare 24:50). Men ni ska veta att jag var helt utpumpad efteråt...

Framåt blir det att jobba med mina personliga detaljer vad gäller löpteknik. Snart ska jag fixa milen på mindre än 50 minuter igen - ett bra delmål inför att greja milen under 45 minuter. ;)

Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro