Hur gick det i 'Strupen upp' då???

"I dag gjorde jag det - det som jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat tro mig vara kapabel till - jag sprang 'Strupen upp' (1.320m/132 höjdmeter) på fantastiska 6:28!!! Sitter just nu med en kopp kaffe i handen och bara njuter av framgången... Här ska firas!!!"

Ja, tänk om jag hade fått skriva de orden i kväll efter ett väl genomfört lopp i Strupen. Även om min mer realistiska tanke var att jag skulle ta Strupen på en tid nånstans mellan 8-9 minuter så får vi inte veta. För jag kunde tyvärr inte vara med i loppet i kväll. Det som var tänkt att bli min premiär... Jag hade med löpargrejer å allt till jobbet, men han som skulle lösa av mig var klar med sitt arbete tidigare än väntat, och jag själv var inte till etthundra procent motiverad för detta motbackelopp just i dag. Ville gärna men gårdagens träning tog en hel del på krafterna och jag såg det som förståndigast att vila när det nu blev som det blev... Vill ju hinna återhämta mig helt tills på lördag. Vi båda var i vilket fall helt överens om att det nog blev bäst att göra så här.

Och på tal om vila och lördag. Det blir mycket träningsvila nu inför Midnattsloppet i Stockholm. Möjligtvis ett kort, lätt pass på fredag. Kanske med några korta, snabba intervaller. Kör på känsla där. Någon frågade mig vad jag siktar på för tid i Midnattsloppet (10k) på lördag. -Jag siktar inte på någon tid! Det är ett upplevelselopp och jag vill bara ta mig runt så snabbt som möjligt med en lagom ansträngning, svarade jag. Det kanske blir ett otroligt pers på 43 minuter - eller så tar det 55 minuter. Får se hur formen är just den kvällen. Jag ska ge vad jag kan och jag ska vara nöjd med att jag har genomfört loppet - oavsett sluttid. Däremot kan jag mycket väl bli missnöjd med själva tiden. Men det hör till. Fick ett -MÄH! HMPF! Så säger du bara, till svar.

För er som ändå envisas med att undra - och vill ha ett mer exakt svar om vad jag tror och känner - som inte kan acceptera ovanstående svar: Jag tror jag är i hyfsat god form just nu. Jag tror att jag kan hamna någonstans mellan 44-50 minuter. Allt beror som sagt på dagsformen och vilket flyt jag har! Jag startar tidigt i loppet och det är bara riktigt snabba grupper som startar före min grupp (som även den är ganska snabb). Det bör inte vara något problem med den snabba gruppen som startar fem minuter före min grupp. Den gruppen kommer vi nog aldrig ikapp. Jag tror inte att det kommer att vara speciellt trångt på vägarna, för min grupp kommer nog att spridas ut en del. Det kan göra att man kan springa banan snålt, dvs kunna planera löpningen, ta innerkurvorna och tjäna en och annan sekund bara på det. Inga maskeradgrupper har vi före oss heller för den delen (får ta och titta på dem före loppet och när jag kommit i mål). Jag är i bra slag när det gäller backar (det finns ju några stycken där på Södermalm). Om jag lyckas hålla mig till min plan och hushålla klokt med krafterna så bör dessa motlut inte vara några större problem. Men man vet aldrig! På lördag kväll har vi svaret...

Kommentarer

  1. 6,28 är ju en tid som jag förstår att du vill ha:-). Du får göra ett forsök nästa säsong:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaså, du observerade att det var en sekund snabbare än en viss herre? Hahaha, då skulle jag nog behöva ytterligare några års träning och kanske befinna mig i 30-årsåldern istället, för att klara en sån tid. :D Men jag kommer fortsätta träna i Strupen och försöka göra bättre och bättre tider. Har ju ganska bra koll på var start och mål är. :)

      Radera
  2. Jag gissar på 41:45 på ML

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din gissning är noterad. Vilket år talar vi om? ;)

      Radera
    2. Okej. Jag gissar på att du får 53:33. Om du inte har mörkat att du kan springa ner mot 40 minuter förstås. Vi får se vem av oss som gissat närmast din sluttid. Lycka till på lördag! :)

      Radera
    3. Tackan tack Kör hårt på lördag.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet