Midnattsloppet 2020 - spring där du är...

 "Spring där du är" är budskapet i Midnattsloppets upplaga 2020. Detta beror givetvis på Covid19-pandemin och risken för en massiv smittspridning om massor av människor samlas på samma ställe.



Tre av oss fem som brukar åka upp till huvudstaden för att umgås, springa Midnattsloppet för Bengts vänner och ha trevligt, träffades istället här hemma i Skövde. Vi körde ungefär samma upplägg som i Stockholm; hämta ut tröjan på Stadium, äta lunch, ta en promenad, fika, chilla "på hotellrummet" (hemma) och innan loppet ta en uppladdningsmåltid på stan. När jag kom hem igen för att byta om inför loppet hade jag redan gått 15 km (20.000 steg).



Vi hade tillsammans gjort upp en vändbana. Start och mål vid Arena Skövde, turen gick ut till Hentorp, där vi vände. Vi hade alla laddat upp Midnattsloppets app. Vi nådde lite olika framgång med den. Jag lyckades i alla fall få ett resultat, men ljudfilerna fungerade inte. Anna och Stefan fick inget officiellt resultat i appen. Så jäkla tråkigt!!!



Men alla gjorde bra prestationer! Vi visste att Anna var i bäst form - och hon försvann snabbt ur sikte strax efter start. Stefan hade inte sprungit sen i februari, och för min egen del vet ni ju att löpträningen gått på sparlåga. Mitt mål var bara att genomföra loppet. Tiden brydde jag mig inte om alls. Räknade med att få gå långa bitar, och kanske komma in på en tid lite över timman.

Men det gick bättre än väntat. Låg stabilt runt 5:35-tempo de fyra första kilometerna, och sen kunde jag till min förvåning öka på tempot lite. Den 29-gradiga värmen dämpades på kvällen till runt mer behagliga 18-20 grader. Jag låg verkligen på gränsen till vad jag klarar av, och jag behövde aldrig gå. Kom i mål på 53:44 enligt pulsklockan (en av mina bästa tider i år). Officiella tiden i appen blev 55:23. Jag är supernöjd! Anna sprang på 49:33 och Stefan på 56:22. Så himla bra!!!

Nu hoppas jag verkligen att Midnattsloppet får i ordning på sin app, och att alla i Bengts vänner får sina rättmätiga tider...

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet