Löpning och en ny styrkeövning

Minns knappt när jag var ute och sprang senast. Det känns som en evighet sen... Men i dag blev det en kortis på lite mer än 8 kilometer. Gjorde ett MAF-test igen, fast den här gången var det svårt att hålla pulsen på max 132 slag i minuten. Snittet blev 132,4, och det får väl med nöd och näppe anses vara godkänt. 31:06 tog de 5 kilometerna med låg puls, vilket var en liten förbättring sedan augusti i år.

Annars var löpningen mest för att testa hur muskelfästet i höften mår. Har börjat få känning i vänster sida också, men när jag tog det lugnt var det inte så stora bekymmer - varken till höger eller vänster. Mest ont gjorde det efter 700 meters löpning i 5:10-tempo, så långsamt får gälla för mig framöver. Här gäller det att gå försiktigt fram, öka både tempo och distans successivt och hålla tummarna för att allt går bra. Längtar verkligen att få komma igång med löpträningen ordentligt igen.

Efter löpningen blev det ett besök hos sjukgymnast Simon på 30k igen. Jösses vad ont det gjorde när han hittade triggerpunkterna i rygg och höft. Fick med mig en ny styrkeövning också, så nu ska skivstången tas fram på gymmet. Det är marklyft på ett ben som gäller. Kan säga att jag hade en hel del problem med balansen när jag skulle utföra dem hos sjukgymnasten. Men det ska nog bli bättre...

Nä, nu måste jag åka och jobba! Ha det bra allihop. Hej svejs...


Glöm inte våra nära och kära som inte finns hos oss längre.
Allhelgonahelgen är här...

Kommentarer

Populära inlägg

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro

Ångestfyllda SLA-loppet