Min klocka vill nog bara lura mig

Dagens långa löpning blev ett par timmar försenad så det mesta av den gick i månens sken på cykelbanorna runt om i Skövde. Men det blev ett jättebra pass och min pulsklocka blev så imponerad att den uppgraderade mina "förutsägbara tävlingstider" å de grövsta...

På förmiddagen var jag uppe på berget med Selma och kollade in hur skidspåren såg ut. Hellner-milen, Lasse-rundan (5k) och konstsnöspåret var öppna. Den vackra vårsolen värmde och detta tar givetvis hårt på snön just nu. Men det var några tappra skidåkare på plats och de såg ut att trivas bra i spåren. Tycker mig ha hört att det ska bli lite kallare i helgen - så det finns kanske en chans för fin skidåkning även då. Speciellt på morgonen då nattens kyla dröjt sig kvar. Själv jobbar jag halva dygn hela helgen, så ingen skidåkning för mig tyvärr. Men bara gruset sopas bort från cykelbanorna så kan man ge sig ut på rullskidorna igen.

Jag var hemma hos min mor på dagen. Lagade grynkorv från Perssons livs i Timmerdala (mycket god) och hemmagjort potatismos. Smakade bra. När jag kom hem på sena eftermiddagen hade jag tänkt att dra iväg på min löprunda innan det blev mörkt. Kom då på att jag ju måste skjutsa dottern till bågskytteträningen som började 18:00 - så löpträningen fick bli efter det.
Mitt mål var att springa länge (minst 1,5 timmar) med låg puls - i detta fall i min A1-zon, dvs 125-145bpm. Första kilometern var hemsk. Kroppen reagerade på ett sätt den kan göra om jag springer i 3:45-tempo i uppförsbacke med motvind och solen i ögonen. Jag ville bara ge upp, vända och gå hem igen.

Men jag fortsatte att mata på. Den dåliga känslan försvann succesivt och jag kunde hålla ett någorlunda jämt tempo med en väldigt skön ansträngning. Det blev 18 kilometer sammanlagt och aldrig värre än prat-tempo. Klockan visade att mitt VO2max hade gått upp ett snäpp (ja, ja - jag tar det med en nypa salt) och att jag kommer bli jättesnabb på en rad olika distanser (ha, ha, ha - jag tar även detta med en stor nypa..., nä förresten - ett helt paket med salt). Min klocka vill förmodligen bara skoja med mig. Men ett bra pass blev det och det var det viktiga. Jag behöver verkligen träna de långa distanserna inför Wings for Life i början av maj.


Det här blir jobbigt...

Längdskidåkning i vårsolen

Var tvungen att se hur slalombacken såg ut också...

Jodå - riktigt fin! Men nere i stan finns inte mycket snö kvar...

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet