Dagarna efter Göteborgsvarvet

Dagen efter Göteborgsvarvet blev inte mycket till vilodag. Först Pilgrimsvandringen i Varnhem och sen hem till mor för att klippa gräsmattan (som mer såg ut som en äng)...

Det var ett fantastiskt fint väder när vi bland många andra gick Pilgrimsvandringen. Start vid Varnhems skola och sedan en mil förbi klosterkyrkan och vidare upp för Billingens branter. Ett par vätskestationer fanns strategiskt utplacerade på platser med milsvid utsikt. Det blev en fin tur i Billingens vackra natur. På eftermiddagen var jag hemma hos mor och där kunde jag konstatera att kommunens personal som hjälper äldre inte hade varit hemma hos mor och hjälpt till med gräsklippningen. De hade länge lovat att komma - men ingen behagade att dyka upp. Trots mina besvär med pollenallergi stod jag inte ut med att se det höga gräset. Så det blev att starta upp gräsklipparen och köra gräsmattan fyra gånger (!) innan den såg någorlunda ut. Det passet var värre än Göteborgsvarvet och Pilgrimsvandringen tillsammans! Men det blev bra, så nu ser gräsmattan ut som en sådan. Och jag fick inga allvarligare känningar av allergin.

I dag blev det ett löppass tillsammans med några skidatleter på berget. Jag hade nog tänkt mig en ganska lätt löpning men det hade inte dom. Först sprang vi den kuperade Lila milen och sen sprang vi ner för sluttningen till Lingonstigen och uppför slalombacken. På toppen hamnade vi utslagna i gräset och hämtade andan en stund, innan det blev lätt jogg nedför och hemåt. Riktigt nöjd med passet så här efteråt.












Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Under 50 minuter på milen!

Speciell solståndslöpning i Dalarna

Lila milen - hatad och älskad