Det finns lopp för 2015

Hur blir det med lopp nästa år? Ja, får jag bara vara hel och frisk så har jag nog tänkt mig några. Finns ju många, många att välja på. I mina tankar går jag till och med emot mina principer och tänker göra försök på personbästa - fast DET beror ju helt och hållet på hur formen är just då. I vilket fall är lopp en väldigt bra drivkraft för fortsatt träning.

Redan tidigt  i januari 2015 startar Vinterspringet upp och infaller på några lördagar under de kyligaste vintermånaderna, många av dem på mina lediga helger. Funderar på att vara med på någon eller några av dessa. Inte för att tävla direkt, utan mer för att det kan vara ett ganska trevligt sätt att träna på. Tillsammans med andra. Vore ju kul om några av er jag känner också ville hänga med. Bara att höra av sig till mig i så fall. :) Vinterträningen både utomhus och på löpband hoppas jag ska ge en bra grund för igångsättandet av hårdträningen, som jag tänkte skulle börja i mitten av mars, ett par månader innan Göteborgsvarvet. Målet med Göteborgsvarvet då? Bättre än 1.59:07 får bli mitt svar!

Under juni/juli har jag inga lopp inplanerade. Men det finns ju säkert en hel del att välja på då med men jag håller det öppet om vad det kan bli. Beror mycket på vad jag känner och hur det funkar med jobb, semester och annan ledighet. Något som skulle kunna vara en kul (och en fruktansvärt jobbig) utmaning är Strupen upp i Skövde. Jag kämpar ju en del med backträning just nu (hatar backar men vill börja älska dem) och det här kunde ju vara den ultimata utmaningen. Kan jag träna mig till att klara Strupen upp på mindre än 10 minuter (1.320 meter/132 meters höjdskillnad = 10 % upp-lut), så ställer jag nog upp om det känns bra den dagen. Perfekt mjölksyrehöjare tisdagen innan lördagens Midnattsloppet Sthlm? Eller? Hm, men Midnattsloppet i Stockholm är ju ett sånt där härligt "må-bra-lopp" utan några krav på någonting överhuvudtaget, så det kanske inte gör så mycket om man kommer dit med halvsega ben. Men väl där vill jag säkert försöka slå årets tid på 49:20 - men det är absolut ingen nödvändighet. Det här loppet blir säkert ett av de roligaste 2015. Det brukar det bli.

Det finns en del oklarheter runt vad jag kommer att jobba med efter augusti men om jag har tur så kanske min situation ger mig möjligheter att vara med på Midnattsloppet i Malmö också. Årets personbästa var härligt att sätta där! Jag vet att allt ska stämma och att det krävs otroligt mycket av mig för att slå den tiden, men jag minns känslan efter loppet - "det finns lite mer att ge!" Så hittar jag känslan och banan är den rätta så... Ja, kanske? Annars höll jag faktiskt mitt bästa tempo på SLA-loppet på hemmaplan i år. 4:23-tempo på en drygt fem kilometer lång bana, som ändå är ganska så jobbig, är jag fortfarande riktigt nöjd och stolt över. Hade dessutom inte världens bästa känsla den dagen, så det vore något att sätta personbästa på SLA-loppet 2015. Hoppas de mäter banan rätt då.

I oktober hade jag tänkt mig Billingehusloppet som ett rent trivsellopp. Pröva på ett terränglopp för första gången. Men jag kom på helt andra tankar när jag upptäckte ett jubileum för 2015: Hässelbyloppet 100 år. Hässelbyloppet läste jag om för några år sedan. Alla skrev om den flacka banan och att det var här man skulle fixa sitt personbästa på milen. Loppet går samma helg som Billingehusloppet, och jag tvekade inte utan anmälde mig redan i oktober och har nu en startplats i detta jubileumslopp. Blir det inget personbästa så ska jag ändå ta mig i mål för att kunna kvittera ut en fin jubileumsmedalj. Får vara bra sjuk om jag ska ställa in det loppet! Billingehusloppet får det bli ett annat år.

Japp - då vet ni en hel del om hur mina tankar går runt löploppen nästa år. Är alltså anmäld och klar för start i Göteborgsvarvet, Midnattsloppet Sthlm och Hässelbyloppet. Vill och hoppas på bra tider men känner det inte som nått tungt ok. Tycker det är riktigt häftigt att redan nu veta att jag har möjlighet att vara med i tre fantastiska lopp nästa år. Det finns lopp (och hopp) för mig 2015!

 
Ett annat mål för 2015 


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet