Första träningspassen för i år

Träningsåret 2017 har startat. Gjorde mitt första pass i går, och det blev ett slags dubbelpass på gymmet med intervallöpning på löpbandet följt av styrketräning. Svettigt å skönt. I dag blev det löpning utomhus i ett vintrigt Skövde.

Visst är det skönt ändå att vi har fått snö och vinter? Det hjälper till att göra tillvaron lite ljusare och snart kan man förhoppningsvis kasta sig ut på längdskidorna uppe på berget. Drömmen är att vi får så pass mycket natursnö så det blir åkbart på Blängsmossen. Minns min förmiddag där den 11 mars i fjol. Så underbart! Skidåkning kan inte bli bättre än så.

Men under tiden man drömmer om fina skidturer på berget får det enbart bli den vanliga träningen. Inte dumt det heller. Dagens löpträning var tänkt som lugn löpning - och denna lugna löpning resulterade i ett 5:15-tempo per kilometer i en mil. Det är liiite snabbare än vad jag egentligen kallar "lugn löpning". Men trots att jag är lite ur slag kändes det bra, så jag körde på.

Jag har varit ledig sedan annandag jul men nu är snart min ledighet slut. Börjar jobba på trettondedag jul - och då är väl de flesta är lediga. Känns sådär. Hade gärna varit ledig ett tag till. Men jag kan säkert räkna in ett och annat steg i helgen. Har ju min stegräknare på mig nu under januari för att se hur många steg jag egentligen tar på dagarna. Det blir några stycken.

Så här långt i år har jag fått ihop 66.000 steg (16.500 steg i snitt per dag). Det är mer än väntat. Men lediga dagar ger tillfälle för långa promenader med hunden och när vardagen är tillbaka med stillasittande arbete kommer nog det hela förändras en hel del. Då får promenaderna till och från jobbet hjälpa till.

En mils löpning i dag. En "Kent-mil" fick det bli... '999' ;)

Vi har en tjäder som trivs i vårt bostadsområde. Har varit här i flera dagar nu. Lite märkligt men än så länge ett trevligt inslag. Men om den är kvar framåt våren får man nog se upp. Då kan de bvli agresiva... Den här bilden tog jag direkt efter dagens löptur.

Kommentarer

Populära inlägg

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro

Ångestfyllda SLA-loppet