Träningsråden ebbade ut i uppförsbacken

Det har passerat ett par dagar utan träning, så i kväll var det dags. Tillsammans med Åsa och Jacob blev det intervaller i backe - även denna gång vid Ryds grottor.

Nu vill jag väl inte påstå att jag varit helt overksam på mina vilodagar heller. Promenaderna med Selma blir många och långa å gärna uppför berget. Det gäller att passa på att fixa några (icke dokumenterade) höjdmeter i smyg... På tal om Selma. I dag var vi hos veterinären för andra gången på kort tid. Hon blev halvt sövd och fick vara där hela förmiddagen. Vid lunchtid hämtade jag en lätt desorienterad och matt liten Selma. Hon har inte riktigt varit sig själv på hela dagen men det ska förhoppningsvis bli bättre i morgon. Annars började onsdagen bra med solsken för första gången på (som det känns) väldigt länge.

Nåväl, träningen då? Åsa och Jacob hämtade upp mig här hemma och sen körde vi till Hasselbacken för att ta en uppvärmningspromenad därifrån till den branta delen av backen mot Ryds grottor. Jacob ville gärna ge mig "goda råd" om hur jag skulle lägga upp min framtida träning, men råden blev allt färre ju högre upp i backen vi kom - för att till slut ebba ut helt och hållet.
Jag hade bestämt mig att köra med låg puls, och så blev det. Därmed genomfördes passet till största delen med lätt jogg och gång. Vi jobbade på allihop och jag tycker att det blev ett riktigt skönt och bra pass. Jag tror att Åsa och Jacob tyckte det med. Vi skildes åt vid bilen och jag valde sen att springa upp på Hasselbackens grusväg mot Lerdalavägen och vidare in på diverse skogsstigar mot Åsbotorpssjön. Pannlampan kom till nytta igen och väl hemkommen summerade jag ihop 9,5 kilometer, 9:22 i medeltempo och 594 höjdmeter. Härligt!

"Trams-bloggaren" har sagt sitt för i dag. Tack Åsa och Jacob för ett bra pass.


Bra start på dagen! Solen visade sig...

Selma var inte riktigt sig själv i dag. Ett besök hos veterinären, där hon blev halvt sövd, tog henne ur balans. 

Jacob och Åsa på väg upp på grusvägen som leder till Ryds grottor...

...och här är jag precis intill nämnda grottor...

Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på