Sommarens lopp

Jag har ett par lopp framför mig i det som vi brukar kalla sommarmånaderna. Först och främst en mil i Karlstad Stadslopp i juni och sen ytterligare en mil i Midnattsloppet Stockholm i augusti. Och man vet aldrig om det dyker upp nått mer lopp. En halvmara i juli kanske vore nått...

I Expressen hittade jag en artikel om "Sommarens alla lopp" - och det finns ju en hel del att välja på. Det är kul och jag är faktiskt lite sugen på en halvmara nån gång i semestermånaden juli. Men en sak i taget! Nu är det Karlstad den 18 juni som gäller i första hand. Det är bara 24 dagar kvar och träningen inför loppet är i full gång. Inga större förändringar - jag blandar distanspass med backlöpning, långpass och intervallpass. Med just intervallpassen hoppas jag kunna träna upp mig till att klara av 5x1k i ~4:30-tempo nån vecka innan loppet.

Jo, för även om mitt främsta mål i år är att kunna springa långt så kan jag inte låta bli att tänka tanken om att springa snabbt ibland också. Allt under fem-minuters-tempo är snabbt för mig (oavsett distans) och de gånger jag lyckats ta mig ner till 45/46 minuter på milen eller 100 minuter (1.40) på ett halvmaraton har varit en riktigt go känsla! I alla fall efteråt... Så det lär bli en del träningspass som är inriktade på snabbhet också.

Dagens styrketräning på gymmet var särskilt inriktade på att stärka bålen. Jag genomförde nästan alla mina basövningar och fortsatte på mattan med de övningar jag fått av sjukgymnasten plus den övningen jag hade med i gårdagens inlägg. Den kändes riktigt bra! Det är viktigt med bra bålstyrka - både allmänt och när man springer - så det är bara att köra på. Jag borde nog lägga ner mer tid på styrketräning än vad jag gör just nu.


Ett par bilder från förmiddagens promenad med Selma. Det är grönt och fint ute nu.




När jag i augusti 2015 anmälde mig till Midnattsloppet 2016 var jag i bra form. Dessutom hade jag gjort 44:43 i Oslo några månader tidigare - vilket jag angav för att seeda in mig i startgrupp 1C. Hm, formen är inte alls lika bra i år men jag ska nog kunna tagga upp till den 13 augusti när det är dags. 2015 sprang jag loppet i Stockholm på 46:01...

 

Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro