Löpträning utmed havet

Den här helgen tillbringar jag i Skåne. I dag var jag i Ystad och besökte bland annat  kafét Olof Viktors på Österlen, en bit utanför stan. Sen körde jag ett löpträningspass i Sandskogen, på Strandpromenaden som sträcker sig några kilometer alldeles utmed stranden och havet. Solen sken, vågorna rullade in och havet brusade iskallt högt.

Det är verkligen härligt att vara ute och springa på andra platser är de vanliga hemmave`... Att få springa utmed havet är en speciell känsla. Doften av salt och tång, ljudet av de stora vågorna som rullar in och den låga solen i syd som strålade med sitt vackra bleka vintersken. Det blev ett svettigt pass av blandad karaktär. Först snabbdistans, tröskel och tempo i ett. Pulsen låg högt mest hela tiden de första fem kilometerna. Toppnoteringen visade på 200bpm och snittet hamnade 160bpm (86 % av min uppmätta maxpuls på 185bpm).

Efter de första fem tog jag det lite lugnare och blandade träningen med gång, jogg och fartlekar/intervaller. Körde bland annat en favorit - 3x30sek med 30sek gå-vila efter varje och fem minuter gå-vila mellan varje av de tre seten. Stannade och tog några foton på allt det fina jag fick uppleva utmed vägen. Årets första löppass stannade på 11 kilometer och direkt efter tog jag ett bad i havet. Eller bad - det blev mer som ett snabbt dopp/översköljning i det sex-gradiga vattnet. Fötterna var som två isbitar när jag kom upp och stapplade ett par hundra meter till den varma bilen som väntade. Mitt första vinterdopp någonsin var därmed gjort...






Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet