2010 trodde jag inte att 8k skulle kännas kort

Året var 2010. Löpning fanns inte i mina tankar - men mot slutet av året väcktes ändå ett visst intresse, trots att jag egentligen tyckte det var det tråkigaste som fanns. Men det hade aldrig funnits några tankar om att jag en dag skulle få uppleva att "åtta kilometers löpning är en ganska kort runda" eller att jag ens skulle tro att "sub45 på milen är nog ingen omöjlighet!"

Nä, jag var bara inne på att kunna jogga en mil utan att gå och kanske, kanske klara det på under en timma nån dag. Inte trodde jag väl heller att jag skulle gå på gym, väga tio kilo mindre, ta crawl-lektioner för att bli lite bättre i bassängen eller springa en massa löptävlingar och motionslopp. När jag tänker tillbaka så är det en ganska häftig och livsavgörande resa som jag gjort i och med allt tränande. Och intresset för att röra på mig och bli starkare har bara ökat. Det är kul att träna! Jag blir glad av att göra det och jag vill gärna dela med mig av mina erfarenheter med den förhoppningen om att fler än jag ska upptäcka fördelarna med regelbunden träning. Din träning behöver inte se ut som min. Det viktiga är att du aktiverar dig och inte blir sittande i soffan varje kväll. Vardagsmotionen är lätt att få in. Ta en halvtimmes promenad varje dag, gå i trapporna, stå upp på jobbet eller en stund hemma när du ser på tv. Det finns så mycket att göra som förbättrar ditt mående! Googla runt lite. Det finns massor av uppslag på nätet. Jag har hittat min träningsform - och den funkar. Den får mig att må bra och den hjälper min dåliga rygg (diskbråck). Guld värt!!! :)

Just i dag har jag ägnat dagen åt en promenad upp på berget med Selma (bra tjuvträning i backen), sprungit 8 kilometer (med korta intervaller i backe) och kört ett intensivt och tungt styrkepass på gymmet. Sen blev det ytterligare en liten promenad med Selma. Det har kommit en hel del med snö här i Skövde nu och det gillades, inte minst av Selma. Kan tänka mig att en och annan skidåkare också är glad. Mina broddar fick åka på fötterna när jag sprang min runda och de funkade perfekt i den packade snön. Bra grepp! Ingen tendens till att halka omkull. Har fortfarande ont i höften efter gårdagens halkolycka då jag drog i backen på förmiddagens promenad. Men smärtan var ingenting som hämmade varken löpning eller gymträning. Gjorde lite ont bara. Tror det går över snart!

Nu är det dags att borsta tänderna och gå och lägga sig. Sömn är en annan viktig del av ett bra mående och när jag borstar tänderna står jag givitvis på en balansplatta samtidigt... (hehehe)

Strupen i vinterskrud

Selma hade kul i snön i dag

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet