Långlöpning i Uddevalla

Jösses vad en helg kan gå fort. Tre dagars ledighet sa bara svisch och nu är det dags för jobb i morgon igen. Söndagen blev träningsfri - men det blev inte fredagen och lördagen.

I fredags blev det ett pass på gymmet. Det tredje för denna veckan. Behöver jobba på med styrketräningen och det passade bra denna veckan då jag bara jobbade tre korta eftermiddagspass. Känns tuffare när jag har fem 12-timmarspass i samma vecka. I går (lördag) tog jag tåget till Uddevalla. Gick till badhuset och bytte om och gav mig sen ut på en tjugo kilometer lång löprunda med låg puls. Följde den nio kilometer långa "Strandpromenaden" (som till ungefär hälften gick långtifrån havsstranden) fram och tillbaka. Missade lite skyltar, så det blev en och annan felnavigering och därmed drygt två kilometer längre än tänkt. Fick stanna flera gånger för att kolla kartan och fråga snälla människor om vägen. Det tog tid men det funkade. Och jag måste få berätta att vissa "svåra sträckor" var nästintill omöjliga att springa på. Alldeles vid åkanten på en stark sluttning och halvlerigt snorhalt gräs. Gick försiktigt då. Men min löpträning fick jag ju... Det var fantastiskt att få springa där utmed havet! Så kul att dra iväg till en annan plats för att bara träna. Efteråt blev det banan, vatten, lite mer än en hamburgare, godis, kaffe och lussekatt.

Fyllde på depåerna rätt ordentligt skulle jag vilja påstå. Kanske lite för bra... Och när jag kom hem efter en härlig bussresa blev det fläskkotlett och ris. Kistan var proppfull och jag mådde inte alls bra. Känner att jag måste ta tag i den här biten med alla onyttigheter (godis, fika etc). Inte utesluta det - men dra ner på det en del. Lite svårt nu när julen närmar sig kanske, men jag gör ett försök i alla fall. Kanske blev jag lite lurad i lördags? Vågen i badhuset visade att jag vägde 76 kilo (väger nog drygt 78 kg), så jag trodde nog att det var fritt fram att vräka in... Nja, allvarligt talat. Behöver skärpa till mig! Inte bara för vikten utan framförallt för att må bra.

I dag har det gått ett år sen jag fick ryggskott. Jag har haft små varnande känningar den senaste tiden men sen några dagar är det bättre. Må all ryggsmärta hålla sig långt, långt borta för all framtid!


Uddevallabron (E6)


Det gick att välja "svår väg" - vilket jag gjorde... Jobbigt!

Snäckskalsbankarna i Kulröd


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet