Nä, nu får jag nog lägga om en del...

...för det här funkar inte riktigt... Vad det är jag tramsar om, undrar du kanske? Nja, det är bara det att det känns lite tungt vid löpning just nu. Benen är ganska tunga och konditionen är "lite sådär". I går blev det cykling följt med löpning 2,5 km, cykling till gymmet, därefter simning 1 000 meter och sist cykling igen. Allt utom löpningen var okej. Hade i och för sig bestämt mig för långsam löpning (tiden 14 min är därför inget att klaga på) men känslan i kroppen var inte bra. Stela ben, orkeslös och lite för lite jävl* anamma gjorde mig lite bekymrad.
Kan ändå glädjas över min MOTIVATION och tänker "analys och förändring för att kunna köra vidare". SÅ... Analys: Jag tror att jag kör lite för hårt vissa dagar. Ibland hinner jag nog inte återhämta mig tillräckligt. Gäller att hitta en balans. Vill ju att det ska flyta med lätta och starka ben på löpningen. Både styrke- löp- och konditionsträningen behövs därför. Men allt behöver ju inte ske på samma dag - som i går till exempel.
Förändringen innebär att jag tänker lägga upp veckorna på detta sätt: Två dagar styrka, två dagar löpning (en dag intervall, en dag distans-, backe- eller "skojlöp"). OLIKA dagar! Tre dagars vila. Där är grunden. På någon av träningsdagarna - eller på en av vilodagarna - utförs simning eller cykling som extra konditionsträning. Därför kan vissa veckor bara innehålla två vilodagar. Fördelen blir ju att det ändå blir en hel del vila mellan varje aktivitet.
Sen måste jag nog våga unna mig lite längre vila nån gång ibland. Kanske tre/fyra dar i rad lite då och då. Kanske en hel vecka nån gång mer sällan... Aja, får känna in lite allteftersom. Målet för mig är solklart! Få tbx glädjen och dom lätta benen i  löpningen, komma under 50 min på milen och behålla styrkan i min rygg. Å fixa en superduperkondition!!! Energin har jag! Tro inte annat...Häng med här på bloggen nu.
NU JÄKLAR KÖR VI!!!

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet