En våt och kall lunk på Mösseberg

När jag tittade ut genom fönstret i morse och såg hur regnet vräkte ner var inte lusten för löpning alltför stor. Den ökade inte heller när jag konstaterade att det bara var två grader varmt (eller rättare sagt kallt) ute. Isvindar från norr sved i mina kinder på vägen till bilen...

Anna och jag hade bestämt oss för att dra iväg till Falköping för en löprunda på Mösseberg. Det är trevligt att träna på andra platser än de vanliga här hemmave´ och i dag var inget undantag. Regnet piskade på framrutan och temperaturen gick ner och låg precis över nollan. När vi närmade oss Falköping övergick regnet till snö och vi tittade smått förskräckta på varann. Det här var ingen av oss riktigt beredd på.

Uppe på Mösseberg var det nollgradigt så det tog en liten stund innan vi blev varma. Vi joggade den lila kuperade milen och det regnade och snöade om vartannat - å på sina ställen blåste en rejäl motvind. Det var blött och lerigt men för egen del blev det en perfekt mental träning inför Kullamannen om två veckor. Vem vet vad det blir för spännande väder att tampas med då. Kroppen är fortfarande ur form och pulsen låg högre än normalt vid samma ansträngningsnivå. Det var med andra ord ganska jobbigt att lunka runt i 5:45 - 6:30-tempo.

Efter några felnavigeringar på Mössebergssluttningen summerade vi 11 kilometer och 398 höjdmeter, så nu har mitt rekord på antal höjdmeter under en och samma månad överskridits med råge... 2.816 mot 2.250 så här långt i oktober. Hej å hå vad mycket backar det har blivit den här månaden. En härlig höjdmeterhets.

Efter dusch och ombyte satt en räkmacka och en kopp kaffe på Mössebergsgården fint. En suverän lördag och en god avslutning på ett bra löppass med trevligt sällskap. Tack Anna för att du ville hänga med ut i det minst sagt ruggiga vädret. Jag somnade gott i soffan på eftermiddagen...

Snön föll till och från. Vid sidan av de blöta stigarna la sig det vita...

Ålleberg var knappt synligt i dimman - men visst anar man det därborta?

Mössebergs friluftsområde erbjuder bra omklädningsrum och fräscha duschar. Bastu finns också för den som vill. Öppet dagtid alla dagar i veckan. Man får hoppas att det blir lika snyggt på Billingens fritidsområde sen.


Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro