Skön söndag med långlöpning

Man behöver ju nödvändigtvis inte bara åka skidor i snön. Nä, nä, det funkar att springa i den också. Det gjorde jag i dag men det höll på att sluta illa vid ett par tillfällen...

Dagens pass var ett så kallat "Maffetone-pass" - det vill säga länge-löpning med låg puls. De första tolv minuterna ska genomföras med en puls som ligger under den lägsta pulsen av själva huvuddelen av löpningen. Det var svårt! Men sen rullade det på och pulsen höll sig relativt låg resten av passet. Det blev en blandning mellan oplogade och snöfria skogs- och asfaltsvägar och cykelbanor med både grus och asfalt. På skogsvägen förbi Ryds grottor var det ganska utmanade att jogga. Höll på att dratta omkull i den djupa snön ett par gånger. Det var lite lurigt att springa i de smala och ojämna hjulspåren på den vägen. Men fallen ordnade upp sig. Satte bara handen i den mjuka djupsnön å var snabbt uppe igen. Kuperat var det också. Fick ihop drygt 200 höjdmeter på denna 15 kilometer långa (och mycket långsamma) löprunda. Snart ska jag väl kunna vara uppe i 20-25 kilometer på ett normalt långpass igen. Och 30-35 kilometer nån gång ibland...

På eftermiddagen var jag hemma hos sonen som firade sin 21-årsdag. Vi fick smaka en god italiensk smörgåstårta och hemmagjord parfait med blåbär och hallon å kaffe till. Mums! Satt fint efter långlöpningen.

Stänger denna vecka med att summera 39 kilometer löpning, 15 kilometer längdskidåkning och 1 timma och 47 minuter styrketräning. Totalt blir det 7 timmar och 21 minuters träning. Det är skönt att vara tillbaka i normal dos träning igen. Nästa vecka blir det lite mindre men jag är helt klart nöjd.


Backen upp mot Ryds grottor är normalt ganska jobbig. Pulsen gick snabbt över 132bpm och jag fick gå istället. Skönt...

Ett par smala, ojämna och hala bilspår var vad den här vägen bjöd på. Tre kilometer på den gav en lagom fin utmaning.

Grabben och hans sambo bjöd på italiensk smörgåstårta. Fick med en bit att mumsa på till frukosten på jobbet i morgon. Mmm... :)

Sonens hemmagjorda parfait med blåbär och hallon. Kaffe till så klart. Så himla gott!

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet