Fått bra rull på träningen nu...

Som jag lovade i går, skulle ju berätta vad jag hade köpt. Något med hjul på, ni vet. Något som har med träning att göra. Men först vill jag berätta vad jag gjort i dag.

Den här och nästa vecka kör jag efter ett träningsupplägg som "Kulan" lagt upp. Jag fick banta ner schemat en hel del eftersom jag ansåg att det var alldeles för tufft för mig. Så i går var jag på gymmet och i dag var det ett pass med norska intervaller (köra hårt, nära max, i fyra minuter och till 70 % i tre minuter efter varje). Jag började med lätt jogg tillsammans med fyra snubbar från jobbet. Vi sprang banan för Billingehusloppet och den är ganska så kuperad. Efteråt fortsatte jag till slalombacken för att köra intervallerna där. Men jag var trött. Midnattsloppet satt kvar i benen och det funkade inte riktigt. Var kanske inte helt lyckat att springa en mil först heller, men det var skönt.

Körde slalombacken upp en gång och efter tre-minutersvilan en gång i Strupen. Pulsen fick jag inte upp så högt men ansträngningen var verkligen på topp. Jag hann att tänka att jag var glad att jag inte hade kört efter originalupplägget - dvs norska intervaller och gym två dagar i rad. Det här räckte gott och väl... Nja, ett sånt här pass ska man egentligen köra med lite mer utvilade ben. Jag gav upp de norska intervallerna och joggade hemåt. Det kändes absolut inte som ett misslyckande på något sätt. Jag hade verkligen gett allt jag kunde och jag fick ihop hälften av intervallerna och 14 kvalitetskilometer. Bra där, tyckte jag.

Gick upp i lägenheten och plockade fram det jag hade köpt i går. Har ni räknat ut vad det är? Det tror jag nog att ni har... Ett par rullskidor! Med pjäxor och stavar till såklart. Fick väldigt god och värdefull hjälp av Micke i samband med köpet. Jag hade inte vetat vad som var bra eller dåligt när det gäller utrustning och han har även låtit mig testa skidor och lärt mig lite grundläggande teknik. Och i dag var det premiär för mig att testa rullskidorna. Det blev på järnvägsbanken mellan kvarteret Vadden här i Skövde och till Brandstorpsvägen. Det går lätt uppför där - och nedför tillbaka. Ganska lagom för en nybörjare som mig. Jag stapplade iväg och lyckades med stor möda komma ikapp, och ta mig förbi, ett par pensionärer som var ute och gick. Ropade "ovan rullskidåkare kör om" för att varna dom lite. Dom log lite förstående åt mig och sa några uppmuntrande ord. Löpare och cyklister däremot drog förbi mig i en rasande fart.

Jag lyckades få ihop en vinglig runda på drygt fem kilometer och det utan ett enda fall eller skrubbsår. Det var jobbigt och det brände bra fint i fotsulorna, så där som det kan göra när man står på ett par skridskor för första gången på länge. Men jag är nöjd med premiären. Inte gick det fort men jag hoppas att det blir lite bättre flyt i åkningen i framtiden när jag blir lite mer van, får in tekniken och får mer styrka i överkroppen. Är taggad för detta nya äventyr men kommer att mjukstarta träningen.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet