Testade formen med ett långpass

Som jag skrev sist så skulle jag ju testa formen lite i dag. Se om jag kanske behövde lite extra löpvila ett tag framöver. Jag och Selma (min hund) tog först en promenad på en och en halv kilometer hemifrån innan vi startade den 19 kilometer långa löpningen.

Det var A1-löpning som gällde och sådan löpning brukar jag inte uppleva som så speciellt ansträngande. Pulsen hålls på en låg nivå och upplevelsen på Borgskalan brukar oftast ligga upp mot 12. Pulsen var låg, farten var relativt hög (för att vara på så låg puls) - men upplevelsen var mer ansträngande än normalt. Jag sprang på järnvägsbanken från Våmb till Varnhem och sedan till Axvall, där sonen hämtade upp mig med bilen. Efter ca sex kilometers löpning var det mest utför och det borde ju underlätta? Jo, det gjorde det... Men det var fortfarande väldigt jobbigt. Inte så där fruktansvärt jobbigt, men tillräckligt för att jag skulle uppleva allt som rätt kass. Avbrotten då jag mötte folk och var tvungen att koppla Selma var rätt sköna. Men strax innan Varnhem fick jag hålla henne kopplad i stort sett resten av vägen.

Vi sprang förbi den vackra klosterkyrkan, förbi en arbetskamrats hus (såg helt öde ut som vanligt) och via smågatorna i byn. Var imponerad av Selma som så troget höll samma tempo som jag. Eller, jag sänkte nog tempot något när hon var kopplad. Tycker inte om att se andra som drar i sina hundar på löprundorna, så jag anpassade mig. Landsvägen mot Axvall verkar gå uppför åt vilket håll man än springer. Det är en mentalt jobbig sträcka. Strax innan Axvall vek vi av ut på den intilliggande heden. Det var mjukt och skönt för fötterna och Selma fick återigen springa lös en bit. Grabben ringde och sa att han skulle åka från Skara och vi bestämde en ungefärlig mötesplats. Strax innan han kom såg Selma riktigt trött ut och jag kände lite dåligt samvete över att jag kanske hade tagit med henne ut på en alltför snabb och lång runda... Men när hon fick se "lillhusse" och bilen; oj, oj, oj, vilken fart hon fick då! All trötthet tycktes försvinna på ett ögonblick. Så var det inte för mig, tyvärr. Summerar detta som ett ganska jobbigt pass. Visst, det fanns mer att ge, men jag graderade det till 13 på Borgskalan. Nu har jag i alla fall bestämt mig för några dagars extra löpvila och efter det starta upp lite försiktigt med löpningen igen. Sen är det ju snart dags för ett par förberedande veckor inför loppet i Norge. Det blir nog bra det här. Avslutade dagen med ett styrkepass på gymmet. Det kändes däremot riktigt bra!!!




Hjältinnan Selma efter 19k löpning. Hon fick en skön dusch när hon kom hem...

Lite påsk-fika hemma hos mor. Jag jobbar hela helgen så vi firade lite i dag.

Efter gymmet intogs proteinerna bland annat via dessa goda fläskytterfiléer. Premiär i år för elgrillning på balkongen. 

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet