Sista kvällen med gänget

Göteborgsvarvets löparkvällar i Skövde är över för den här gången. Det har varit skitroligt att vara med och jag missade bara en enda gång pga arbete. Kommer att sakna måndagskvällarna med gänget.

I kväll stod distanslöpning på programmet. Vi skulle springa i prattempo och jag bestämde mig för att köra på i min nya A1-zon (vilket jag hädanefter kommer att kalla A1-löpning här i bloggen), och då i den övre delen, vilket betyder runt 145bpm. Jag hittade snabbt ett "lagomtempo" och det höll jag fast vid. Kändes så himla bra!!! Så stor skillnad från förra veckans träning. Lätt trötta ben hade jag dock men det var nog inte så konstigt med tanke på gårdagens urladdning...

Har även tagit ett beslut om att lägga upp träningen lite annorlunda mot i dag. Inspirerad av en vän på elitnivå, så tänkte jag mig så här. Jämna veckor (långa jobbveckor): Tre A1-löpningar - två halvlånga/korta pass i övre delen och ett långpass i nedre delen. 1-2 styrkepass på gymmet. Udda veckor (korta jobbveckor): En A1-löpning och ett tuffare pass med tröskelträning, intervaller, backe etc där A3-löpning ingår (>160bpm). Lite annorlunda upplägg inför tävlingar etc. Och sen ska jag lägga in nån väldigt lugn vecka emellanåt också. Viloveckor är inte att underskatta. Ska känna mig för, låta dagsformen bestämma men ändå försöka hålla mig någorlunda till denna plan. :)

Kommentarer

  1. Låter som ett guldupplägg! Du måste blivit inspirerad av en sjukt duktig person! Oilt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I vilket fall så är den personen GULD! Då lär nog upplägget bli det också...

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet