Billingehusloppet - det får det nog bli nästa år!

Perfekt väder för löpning på Billingen i dag! Soligt, vindstilla och 15 grader. Inte konstigt att så många hade hittat upp på berget och Billingehusloppet. Så även jag - fast bara som åskådare...

Men det är sjukt vilken energi man får av att se alla löpare som kämpar i spåret. Jag kollade in starten och sen förflyttade jag mig till en plats ca 500 meter före mål. Därifrån kunde jag peppa både 5- och 10,5 kilometerslöparna. Men jag ska återkomma till Billingehusloppet och hjältarna där. Först ska jag berätta lite om mitt eget försök till löpning i dag.

Formsvacka för mig just nu, det vet ni... Har ju känt mig lite halvkrasslig men det börjar att gå åt rätt håll. På morgonen vilopulsmätning (47bpm) och förmiddagen var vigd åt att göra ett test att springa en kort sträcka med ansträngning strax under min mjölksyratröskel (ca 160bpm). Ville kolla lite hur kroppen skulle hantera ansträngningen. Började med en riktigt skön uppvärmning, några kilometers snabb promenad och frisk luft. När jag hade passerat både Aspö och Bilia startade jag så min pulsklocka vid rondellen nära Lunden. Höll en ganska bra hastighet till en början - en bit under 4-tempo i uppförsbacken - och väntade på att pulsklockan skulle börja varna. Men det gjorde den inte. Pulsen låg stabilt kvar på låga nivåer trots att det gick uppför den första en och en halv kilometern. Inte en enda gång gick den över 160bpm. Inte en enda gång hördes klockans skrikande hetsiga varningssignal. Allt borde ju vara fantastiskt - låg puls och hög hastighet! Men det var det inte. Jag kände mig helt färdig redan efter några hundra meter. Det var tungt och besvärligt... Det var så otroligt jobbigt! Jag orkade helt enkelt inte pressa mig mer. Länk till löppasset.

Direkt efter löpningen kände jag att jag nog behövde ta mig en ordentlig funderare på om jag skulle göra Konditionstestet eller inte i morgon. Sen blev det en dusch, jag satte på mig kläder och åt lunch tillsammans med dottern. Mätt och belåten skjutsade jag henne till en kompis och fortsatte efter det upp till berget, med Selma i hundburen, för att kika lite på Billingehusloppet. Vädret var idealiskt och parkeringen var nästintill proppfull. Jag och Selma flanerade runt bland löpare, funktionärer och publik. Vi såg starten på 5-kilometers-loppet och strax därefter gick även starten för kvartsmaran, 10,5k. Vi flyttade oss en bit bort, till en plats ca 500 meter före målgång. Var så inspirerande att se alla löpare! Elitlöparna som passerade oss till synes oberörda (se filmen nedan). Med lätta steg som knappt hördes mot marken var de överlägsna alla andra. Alla duktiga motionärer som gjorde fantaskiska tider och alla andra som gjorde många personliga prestationer! Jag blev riktigt glad och inspirerad när jag såg dem. Allihop! Tänkte att nästa år ska jag också vara med och kämpa i backarna. Strunta i tiden. Bara vara med för upplevelsen! Verkar va ett riktigt härligt lopp, speciellt i sånt här fint väder...

Å så det här med Konditionstestet i morgon. Inspirationen från ALLA löpare i Billingehusloppet i dag var så stark att jag nu känner stor lust att ge järnet på Konditionstestet i morgon!!!



Massor av folk på Skidstadion.


Täten efter ett par hundra meter...


...och de grymma motionärerna!




Varierande klädstilar...

Jimmy på tå - femhundra meter från mål (48:40).


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet