Att få ihop en mil varje dag

Mina 23 mils löpträning under året, som jag berättade om tidigare, har ökat till 25,5 mil nu. Det är inte speciellt mycket - och förra årets 40 mil under samma period var inte speciellt mycket det heller. Särskilt inte om man jämför med de bästa åren; 2015, 2016 och 2019 med sina 100, 97 och 95 mil...

Men jag får ändå ihop tillräckligt många steg till fots för att hålla mitt motto då det gäller träning och vardagsmotion. En Mil om Dagen håller, och detta trots min sjukdomsperiod i november/december förra året, och den efterföljande långdragna återhämtningen (som fortfarande pågår). Eller kolla bara på senaste statistiken här nedan.


Ligger bra till senaste veckan

Ännu bättre senaste månaden

Lite sämre över senaste året, vilket till stor del beror på sängläge under en lång tid i november och december 2020...

Det känns bra att röra på sig i vardagen. Det behöver inte alltid vara hårda träningspass, även om löppassen finns kvar till en viss del. Mina steg får jag även ihop mellan hemmet och affären, på promenaderna med hunden eller mellan tv-soffan och kylskåpet. Men även på jobbet! När jag jobbade dagtid kunde jag snitta nära nog ett par mil varje dag eftersom jag gärna gick till och från jobbet. Det gör jag inte lika ofta nu när jag jobbar natt. Det är skönt att ha tillgång till bilen när man ska åka hem tidigt på morgonen efter 12 timmars arbete. Man är seg då, och vill inte piggna till för mycket innan sovdags. 

Jag går inte in för att få ihop mina steg, de bara finns där i vardagen efter att jag för längesen la om min livsstil. Då gick jag verkligen all in för att få ihop en mil varje dag. Dagsmängden steg varierar över tidt, och jag vill helst snitta 12 300 steg per dag. Hur många steg snittar du?

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet