Ingen löpning för tillfället

Det är bara någon vecka kvar till Running Lights och typiskt nog klarar jag inte av att springa just nu. Känns surt såklart men min tanke med loppet har ju bara varit att vara med och ha kul. Så det är inte helkört den 12 oktober. För även om det inte känns bra då, så är jag kanske med och joggar runt en mil i Alingsås ändå. Just for fun...

I går var jag hos sjukgymnasten och kollade upp den smärta jag har i midjan/höften. Jag trodde ju själv att smärtan låg vid höftbenskammen - men det visade sig att den ligger en liten bit under den. Den troliga orsaken till att det gör ont är att ett senfäste blivit inflammerat. Och detta beror förmodligen på att mina nya styrkeövningar aktiverat nya muskler som fått jobba och sedan har det blivit en överansträngning med inflammation som följd.

Men det finns hopp och jag har blivit rekommenderad att vila från löpningen i några dagar. Fick hård massage på triggerpunkten i höften, och förutom att avstå löpningen ett tag ska jag behandla området med värme och kyla samt själv lägga tryck på triggerpunkten var tredje dag. Styrketräningen kan jag köra på med som vanligt, då det gör som mest ont då jag går/springer pga stötarna som uppstår när jag sätter i min högerfot.

Min tanke framåt är att ersätta mina planerade löppass med cykelturer istället. Om jag t ex hade tänkt att springa en mil som skulle ta en timma (lugnt alltså), så tar jag en cykeltur i motsvarande intensitet och tid. Cykel är bra rehab. I dag skulle jag ha sprungit en mil på ca 55 minuter - men tyvärr fanns varken ork eller lust att ge sig ut på cykeln, så det blev en extra lång promenad med hunden istället. Vi brände av bra många höjdmeter dessutom, så det blev ett bra träningspass.

Vi får se hur det blir i morgon. Tänkta 17 kilometer lugn löpning motsvarar väl ungefär 1.40 i tid. Det borde man hinna nästan tre mil på mountainbike, va? Jag återkommer med info om det...


Jag har ingen bra bild från i dag att ta med. Men nu när höstvädret verkar vara ankommande på allvar så plockar jag fram en bild från sommaren 2018. En bild som jag tycker om. Tagen i slutet av juni på Vara-Skara-slätten.

Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på