Grymma Selma!




Selmas personbästa på milen är 52:30. Den tiden gjorde hon den 2 april 2015. För mig var det ett lågpulspass då, men för Selma (som är min hund) var det jobbigt. Vi körde nitton relativt snabba kilometer (snittade i 5:24-tempo) och jag minns att hon såg riktigt trött ut på slutet. Då fick jag dåligt samvete för det kändes som jag kört för hårt med henne. Nu är både hon och jag några år äldre och orken är inte densamma som då. Inte för någon av oss... Därför tar vi det lite lugnare när vi springer ihop. På dagens runda fick hon bestämma tempot helt och hållet, och det blev som det brukar bli - en skön promenadjogg.


Ett stopp i skogen för fotografering


Selma tycks också gilla de här passen. Vi gör dem inte så ofta, för det mesta går vi bara en helt vanlig promenad när vi är ute. Men lite då och då får hon följa med mig ut på ett kombinerat träningspass med promenadinslag. Just i dag tog den första kilometern 13 minuter. Det var så mycket att nosa på och hon behövde få tillfälle att göra ifrån sig å så. Det var absolut ingen stress. Men ju längre vi tog oss dess mer ville hon jogga. Vid ett tillfälle fick hon se ett par rådjur i skogen och då blev hon riktigt ivrig. Den kilometern blev den snabbaste och gick på 5:42. I samband med att vi passerade en mil fick hon bada i Hållsdammen. Det gillade hon... Sen sprang vi 750 meter till innan vi hoppade in i bilen och åkte hem igen. På bilden längst upp värmer hon sig hemma i köket efter löpningen och badet.

FAKTA: 10,75 km | 8:15-medeltempo i helhet | 7:29-medeltempo i rörelse | Selma är 9,5 år gammal - riktigt grymt av henne detta...:)



Det här gillade hon efter en mils löpning

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet