En snabbvisit i Peking

Hej, nu var det allt ett tag sedan nått hände här...

Mitt i allt jobbande (mycket övertid nu), stök och bök, så reste jag bort från alltihop i ett dygn. Packade och lastade motorcykeln och for iväg på svängiga vägar österut. Hamnade i Norrköping - och mitt i Norrköpings stadslopp - där jag tog tillfället att heja fram några väl kämpande löpare. Det såg ut att vara ett kul lopp och vädret var riktigt bra för kvällslöpning. Gatorna i stan är smått kuperade så det var en och annan plågad min, man såg.

Annars var avsikten med min resa att få miljöombyte och tillfälle att andas ut lite. Checkade in på ett bra hotell i de centrala delarna och begav mig ut på stan för att kolla in nattlivet. Det var väl sisådär denna onsdagskväll och de flesta matställen jag hittade stängde rätt tidigt. Men jag fick tag i en god sallad som kvällsmat i alla fall. Och efter att ha vandrat runt ett tag i natten letade jag mig tillbaka till hotellet, där jag somnade snabbt.





Torsdagen bestod också till stor del av promenader i stan. Tycker det är kul att upptäcka städer så och insupa dess arkitektur och atmosfär. Norrköping är en fin gammal industri- och sjöfartsstad, där Motala ström med alla dess broar ger staden karaktär, liksom spårvagnarna såklart. Och att vandra runt i Industrilandskapet känns som ett måste när man är i stan (se de tre sista bilderna nedan). Frampå eftermiddagen satte jag mig på motorcykeln och drog hemåt igen. Det blev en del kurviga vägar på hemresan med. Och ett svalkande dopp i sjön Roxen - intill Göta kanals slussar i Berg... I morgon bitti väntar tåg-åka till Stockholm och sedan 10 kilometer i Midnattsloppet till fots på kvällen. Men nu är det hög tid att sova! Den här dagens sjukt långa arbetspass har tagit ordentligt på krafterna.


FAKTA:
Norrköping kallas ofta för Peking - detta beroende på att just Peking betyder "den norra staden" och någon vitsig student en gång i tiden tyckte att det namnet passade in på "Norr-köping". Hmm, jodå...











Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro