Den kan vara kämpigt ibland också

Jag vill gärna vara en inspirationskälla för andra människor som vill träna. Jag har inte världens bästa förutsättningar för att varken bli stark eller snabb men så länge jag tycker det är roligt och det ger mig något så håller jag på. Med den här bloggen vill jag visa att alla kan. Kan jag så kan ni...

Ibland känner man att man inte kan vara den där inspirationskällan. Man gör och uttrycker saker som blir fel. Alla människor har inte heller kraften eller orken att ta sig ut, och en del kan bli väldigt provocerade av en sån här blogg. Eller av att se någon träna. För flera år sedan fick jag en kommentar från en okänd kvinna som tog illa upp av att jag skrev om hur kul träning är Hon menade på att det finns så många människor som får kämpa för att ens ta sig ur sängen på morgonen och klara av livet. Hur skulle de orka läsa om någon som springer, simmar och styrketränar?

Jag kan förstå att en människa kan känna så, för jag har själv haft en del jobbiga perioder. Då är inte träning det första man tänker på. Allt är bara mörker. Samtidigt vet man att till exempel löpning är en bra medicin mot ohälsa. Löpningen frigör många bra saker i kroppen vilka motverkar både ångest, depression och mycket annat. Själv blir jag väldigt pigg efter ett löppass. Kroppen känns liksom renad och fräsch. Men så är det givetvis inte för alla och det har jag en väldigt stor respekt och förståelse för. Jag hoppas att var och en finner vägar till välmående. Min väg har varit träning, vilket varit positivt både psykiskt och fysiskt.

I kväll var jag själv lite under isen och det tog lång tid innan jag äntligen kom ut för ett intervallpass sent på kvällen. Siktet var inställt för ett tempo i 10k-fart, vilket skulle utföras på 3x800 meter. Det fick bli en mjukstart på min väg mot lite längre intervaller i mitt målsättningstempo för olika distanser. Det var ett bra pass och den öppna gå-vilan efter varje intervall tog bara nån minut, så återhämtningen var snabb.

Jag försökte även att tänka på mitt löpsteg under intervallerna och när allt stämde märkte jag att jag sprang mer avslappnat. Det var en bra känsla och med lite träning på det kanske det en dag faller sig naturligt att springa så...

Tre åttahundringar

KÄMPA!!!





Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet