Fullt upp i dag

Vilket väder vi haft i dag! Klarblå himmel och en varm sol. Jag har hunnit med både löpning, cykling och rullskidåkning i dag. Och några korta promenader med Selma.

På morgonen blev det en mil i gröna löpspåret på Billingen. Ola och Selma var med och vi hade bestämt att vi skulle springa runt 6:00-6:30-tempo. Det gick snabbare är så. När milen var gjord såg vi att medeltempot per kilometer visade på 5:43 och att de tio hade tagit oss 57:18. Det var dessutom nära Olas personbästa på 10k. Kul! Nästa gång ska jag hetsa honom till ett PB, tror jag. :)

Direkt efter löpningen hängde jag på mig rullskidorna på ryggen och slängde mig på cykeln och tog mig till järnvägsbanken. Ännu en måndagsövning och den här gången hade jag lättare att hålla balansen. Höll ihop skidorna mycket bättre än förra gången. Kändes som ett par andra skidor. Vet inte om det har betydelse vilken skida som sitter på höger respektive vänster fot. Förra gången satt skidorna tvärtom och då var det besvärligt...

Dagen för övrigt har gått åt till att vila. Och äta. Behagligt så långt men nu på kvällen har vi jobbat hårt med att fixa i ordning några av våra rum. Dotterns rum har fått nytt golv (parkett) och blivit ommålat/nytapetserat. Likaså en av grabbarnas före detta rum. Det ska bli ett "gästrum" och där inne har vi ställt en våningssäng. Det är allt just nu. Ska se om vi eventuellt kan hitta en mindre fåtölj med ett litet bord till också. Känner mig riktigt nöjd med det rummet. Den andre grabbens före detta rum har blivit "arbetsrum". Där finns en byrå, ett skrivbord och en extra garderob. Å så finns det plats för att ta hand om tvätten. I nästa skede ska även det rummet få en upprustning. Det är fortfarande lite stökigt här hemma efter allt ordnande men snart har vi allt på plats och då blir det nog riktigt bra...

Till sist vill jag bara säga: Njut av din träning! Du behöver inte vara världsbäst! Du behöver inte vara snabbare eller orka mer än dina vänner. Träna för att du gillar det! Uppmuntra dina vänner att träna och gör det gärna tillsammans ibland. Gläds åt dina egna framgångar (vad än de må vara) och var glad åt andras framgångar. Ett vänligt ord eller en klapp på axeln ger så mycket när du märker att någon annan gör något bra. Racka inte ner på någon. Personen du kritiserar kämpar säkert hårt med sitt, på egna villkor. Hårda ord gör det inte lättare då. Jag vill nämna några personer som jag tränar tillsammans med och som jag imponeras av stort just nu.

Stefan E - har en fantastisk utveckling i sin löpträning. Springer ruggigt snabbt på träning och sprintar som den värsta gasell i branta backar. Hans uthållighet med hög fart kommer göra att han snart landar på 43 minuter på milen. Fortsätter utvecklingen gör han sub40 inom ett par år. Ett löparess helt enkelt. Måste fråga om han vill vara min "hare" på mina framtida intervallpass...

Ola J - är viljestark när det gäller löpning men han behöver lära sig att springa lite långsammare för att bygga och lära kroppen att hålla en jämn fart i en hel mil. I dag visade han att den förmågan finns. Han höll ett jämt fint tempo genom hela milen och trots att han var trött visade han stor vilja och klämde de två sista kilometerna snabbt! Lite lugnare än i dag, nån dag varje vecka, kommer att ta honom framåt snabbt (i dubbel bemärkelse), tror jag...

Elin K - har också visat en fin uppåtgående kurva. Har sprungit ihop med henne några gånger och sett hur grymt stark hon blivit i backarna. Jag tycker att jag är stark uppför men med Elin vid min sida får man kämpa ordentligt för att hålla samma tempo i de värsta backarna. Hon tycks ha blivit mycket uthålligare och det är bara en tidsfråga innan hon tar milen på mindre än 50 minuter.

Anna A - och pannben är synonymt. Hon har nog ett av de starkaste pannben jag känner till. Hon är uthållig, har en otrolig styrka och kan springa på maxpuls länge utan att bryta ihop. Vi andra hade typ dött... Dessutom en sprinter utan dess like! Hon gör riktigt fina tider och på damsidan hamnar hon ofta högt i resultatlistan på olika lopp. Hon, liksom jag, jagar inte tider men det skulle inte förvåna mig om hon snart är under 45 minuter på 10k. Elitmotionär!!!

Micke S - är 50 plus men har ett oslagbart pannben och är väldigt allround. Skidåkning är huvudsysselsättningen och bland 50-åringarna i Sverige ligger han i den absoluta toppen. Ingen slår honom i branta backar och trots att han inte har löpning som främsta träningsform så springer han fem kilometer på 18 minuter och halvmaran sub100. En ödmjuk herre som gärna inspirerar andra och delar med sig av råd och värdefulla träningstips.

För mina FunBeat-vänner:

Ola, Selma och jag. Direkt efter vår milrunda.

Jag på rullskidorna

Och på väg hem efter rullskidspasset

Blev en god fisklunch från Palermo

Gästrummet börjar ta form. Den lilalysande lampan byter vi nog ut sen...

Rummet är inte stort men en liten fåtölj och ett litet bord kan nog få plats här vid änden av sängen.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet