Dags för ett nytt träningsupplägg!

Någon minut kvar och oktober är här! Inför den definitiva hösten tänkte jag se över mitt träningsupplägg. Inte för att jag tror att det kommer att göra några underverk utan mest för att det är kul att förändra lite.

Nu talar vi inte om några stora förändringar men jag gör ändå om grunden en del. Inriktar mig mer på långlöpning och träning i backar. Det blir fler och längre pass i grundupplägget och många *höjdmetrar ska plockas. Men jag vill samtidigt vara noga med att tillåta mig känna efter mer, variera passen och göra det som känns bra för dagen. Lägg sen till att jag ska experimentera fram många nya varianter av intervallpass också. Mer om dessa kommer du att få läsa om här i bloggen framöver. Tycker du att det låter intressant? Kolla in grundträningsupplägget HÄR!

Det nya upplägget kommer att påbörjas i nästa vecka. Den här veckan har jag sen tidigare bestämt att enbart köra intervallpass. I morgon blir det ett tröskel- eller tempopass för att "tagga upp" inför Hässelbyloppet om tio dagar. Det blir också ett avbrott i upplägget under ett par veckor i oktober. Från den 19/10 till den 1/11 bestämmer nämligen Anna hur jag ska träna. Det blir andra gången i år som någon annan lägger upp träningsschemat på mitt initiativ. Tror att hon kommer att hitta en fin nivå och den nivån kommer troligtvis passa mig jättebra. Så man kan väl säga att träningen enligt detta upplägg kommer igång på allvar i november.

Vad har hänt annars de senaste dagarna? Tja, jag har varit på Billingens topp tre kvällar i rad och beskådat månens uppgång. Gjorde det senast i går då jag återigen fick se en stor orange måne komma upp bakom Hökensåsberget i höjd med Lunnekullen, Tibro. Ni tycker säkert att jag är lite sjuk men jag tycker det är ashäftigt! Det var rätt kul att stå där å vänta. Jag visste exakt på minuten när månen skulle dyka upp men det gjorde uppenbarligen inte grabbarna som var en bit ifrån mig. När de efter nån minut upptäckte den smått gigantiska månen vrålade de bara "Kollaaaa! Månen!!!"




Ja, tänk vad den lilla himlakroppen kan göra med oss människor. Den har en magisk effekt på många - i alla fall på mig. Men nu blir det inte så mycket månsnack här på bloggen på ett tag. Nu får vi hålla oss till livets andra godheter - som t ex fika och träning. Ska vi ta lite fika direkt kanske? För i går blev jag bjuden på namnsdagsfika på Förr (Helensgården) i Skövde. Ett av mina favoritställen faktiskt... Det blev kladdkaka och ett glas Coca-Cola. Innan fikat hade jag gått en härlig promenad runt Karstorpssjön. Solens strålar värmde och det var bara att njuta av det varma vädret och allt vackert som naturen bjöd på.






Även i dag har det blivit ett par långa promenader med Selma. Ett av mina favoritstråk är att gå sakta genom allén på Vasagatan och Drottninggatan tills jag når centrum å därifrån gå hemåt igen. Det var ett strålande väder i dag med och det gjorde inte alls ont att vara ledig. Vi tog gott om tid på oss och det var så varmt ute så att ingen jacka behövdes. Träffade en av sonens kompisar på vägen och vi växlade några ord med varann.


Selma på Vasagatan

"Summer in the city"?

Seg i kroppen som jag är just nu så la jag mig och vilade nån halvtimma när jag kom hem. Sen var det lite småpyssel innan jag bytte om, tog med mig rullskidorna på cykeln och trampade iväg till järnvägsbanken för lite "övningskörning" där igen. Än en gång tränade jag på att hålla ihop skidorna lite bättre och få rätt kraft i stavtagen, men det är svårt. Jag blir lite för bredbent och i överkroppen har jag inte mycket styrka att tala om. Det går långsamt framåt i dubbel bemärkelse just nu skulle man kunna säga. Känns lite jobbigt men mitt förnuft (om jag nu har något att tala om) säger mig att det här kommer att ta sin lilla tid. Ganska lång tid skulle jag tro. Bara att bita ihop och se glad ut ändå...

*Längst ner på startsidan (nedanför "Etiketter" i högerspalten) finns antalet höjdmeter jag har genomfört på mina löppass från 2014 och framåt - månad för månad. Den finns där för att jag själv ska kunna följa om jag springer mer i backar eller ej - men den finns där för intresserade bloggläsare också förstås. :) [Just nu under uppbyggnad]





För mina FunBeat-vänner:



Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet