En rolig vecka har just börjat

Detta här är veckan jag har längtat efter. Det börjar bra redan i morgon då sonen bjuder på bio. Jag har sovmorgon hela veckan, och jag ska bara jobba två korta arbetspass å på fredag åker jag till kungliga huvudstaden.

På lördag är det ju som bekant TunnelRun i Stockholm. Har längtat efter detta länge och det ska bli så himla kul! Anmälde mig för ett år sedan och nu är det alltså bara några få dagar kvar till start. Efter att ha läst en del om loppet så inser jag att det blir ett lopp där jag inte ska förvänta sig några kanontider. Inte för min egen del i alla fall. Vill ju försöka nå sub50 såklart, men det lär så bli mycket folk och trångt där nere i tunnlarna att det nog kan bli en alltför tuff utmaning. Drygt 42 000 anmälda, start i en företagsgupp med människor som befinner sig på olika prestationsnivåer och en del passager på banan som endast är 6 meter breda. Det kommer naturligtvis ställa till det i eventuella försök att nå en riktigt bra tid, så jag får nog inrikta mig på att det här blir ett upplevelselopp helt enkelt. Njuta av det speciella med att detta är ett engångslopp som aldrig kommer igen och passa på att titta på alla konstverk där nere i underjorden. Inte så illa det heller... Men jag kommer naturligtvis att göra mitt bästa för att få en bra tid efter de förutsättningar som finns. Gissar på 52:01 som sluttid.

I vanlig ordning har jag gjort ett lätt distanspass i dag. Så där som jag brukar göra dagarna innan ett lopp. En mil blev det och jag startade pulsklockan redan under promenaden upp mot Billingens topp. Det är faktiskt en ganska bra uppvärmning. Pulsen får jobba på rätt bra i stigningen och jag känner att jag har blivit starkare i uppförsbackarna nu. Det känns lite lättare att klara av dem nu än för några veckor sedan.

På fredag blir det lättare löpning i Stockholm för att förbereda kroppen på att det är dags för lopp. Nästa vecka rullar löpträningen på som vanligt igen. Läste lite om intervallträning på nätet i morse och fann detta som jag gärna vill testa. Speciellt de där korta intervallerna, som ju verkar ge bra effekt. De "norska intervallerna", som jag har testat en gång, är grymt jobbiga så det gäller att inte köra dem för ofta. Inte just nu i alla fall! Vore kul om någon ville hänga med ut å testa dessa korta intervaller ihop med mig. Skulle kunna se ut så här: Vi startar med typ 10min uppvärmning, springer snabba 30sek/går 30sek/springer snabba 30sek/går 30sek/springer snabba 30sek/promenerar 5min och sen repeterar vi detta ytterligare två gånger innan vi avslutar det hela med några minuters nedvärmning. Någon som är på? Hör av er i så fall. Vore kul!!! Då blir det ju en rolig vecka då med.

 
Norra länken och banan för TunnelRun

Höjdprofilen på ovanstående bana
 

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet