Jakten har startat

Nu är jakten igång! Jakten på ett personbästa på milen. För mig betyder det att jag vill under 50 minuter på tio kilometer. I dag startade jag jakten genom att löpträna - och samtidigt testa mig på distansen - på Billingens fritidsområdes gröna mil. Men efter fem kilometer kom en obehaglig överraskning...

Resultatet, dvs tiden, från dagens mil får utgöra en slags referens inför kommande tränings- och tävlingsrundor. Från och med i dag går jag in på ett träningsprogram, vilket jag anpassar något eftersom jag ska springa Göteborgsvarvet nästa vecka. Dagens miltid blev 53:56 och det innebär att jag ska förbättra mig med tre minuter och femtiosju sekunder för att nå 49:59. Känns inte som något omöjligt. Tyvärr blev jag ordentligt störd av min mage som inte riktigt ville vara med i dag (eller ska man kanske säga att den ville det?). Slipper jag magproblemen framöver så kan jag nog förbättra tiden med minst ett par minuter.
Annars flöt det på riktigt bra i löpningen de första fem kilometerna men sen började eländet. Först gjorde magen ont ett tag, sen tryckte det på ordentligt och jag började att sneglade in i skogen för att se om jag kunde hitta en bra plats ifall det skulle bli ohållbart så att säga... I det här läget var det riktigt svårt att springa fort. Det blev för stort fokus och energiförlust på mina problem och jag fick göra allt för att "hålla tillbaka" både det ena och andra.

Det blev fyra jobbiga kilometrar med mycket gång och långsam jogg innan jag till slut kunde trycka ifrån lite bättre i löpsteget på den sista kilometern. Det kändes bra! Som väl var fanns fina toaletter i målområdet och en av dessa uppsöktes snabbt efteråt.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet