En bra mil!

Blev en mil i dag igen. Kunde inte riktigt släppa hur dåligt det gick i fredags med löpningen och ville testa om jag kunde få ett mer positivt besked.

I dag blev det löpning i Rankås, Tibro kommun. Tycker mycket om naturen där - och den gröna milen slingrar sig fram i skön kuperad terräng med en del småjobbiga uppförsbackar. I stort sett hela milen går på naturstig och är väldigt skonsam att springa på. Tyckte nog min hund Selma oxå, som var med mig på hela rundan. Ibland fungerade hon som "hinderbana" då hon placerade sig alldeles framför mina fötter. Kunde gått illa vid ett par tillfällen. Behövde koppla henne ett par gånger också då vi passerade några vandrare, annars var hon lös hela tiden.

Löpningen började med de tre första kilometerna i 4.45-tempo, precis det tempo jag har som mål att kunna hålla under en hel mil. Som senast så blev det ordentligt trögt efter ca tre kilometer. Kände att jag hade rejält ont i magen - vilket jag i och för sig hade känt redan några hundra meter efter start (är väl inte helt lyckat att springa en halvtimme efter en lunch bestående av kött å potatisgratäng) men jobbade bort tankarna om att stanna eller börja att gå. Tempot minskade en aning efter tre men kändes tillräckligt bra ändå. Kollade tiderna vid kilometer-markeringarna och såg att jag låg hyfsat till. Ett tag trodde jag att jag kanske skulle kunna gå under 50 min... Och efter ca 7-8 kilometer kändes smärtorna i magen rätt så okej - även det positivt.

Ja, det var många tankar om att ge upp - och ännu fler tankar om att fortsätta. Jag behöll farten och gick i mål på 51 minuter blankt. Och jag kom i mål FÖRE min trötta hund (dock inte lika trött som jag). Rejält trött och slutkörd sjönk jag ihop på gräsmattan intill Rankås-stugan. Väldigt nöjd med mig själv och tiden jag presterat. Den gav mig det besked jag behövde - samt det viktiga självförtroendet och tron på att kunna klara milen på under 50 minuter i år. Återhämtade mig snabbt och Selma fick sin belöning i bäcken en liten bit från stugan. Svalka sig med ett bad och släcka törsten. Och för mig är fredagens träningsrunda ett bevis på att motgångar kan övervinnas snabbt. En bra erfarenhet!


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet