Vägen tillbaka till den glädje som lång och skön löpning ger

 Som ni vet kämpar jag med att kunna springa en hel mil i ett svep. I söndags sprang jag veckans längsta pass; 4 kilometer, och dagarna innan hade jag sprungit både 3 och 3,5 kilometer. Med små steg flyttas alltså positionerna fram för att klara milen utan att gå. Som en bonus kanske jag skulle kunna klara milen på mindre än en timma - men det är inte mitt huvudmål för tillfället. Farten får eventuellt komma sen. Det allra viktigaste att få tillbaka den mentala och fysiska kraften, samt uthålligheten, för att åter ta mig tillbaka till den glädje som lång och skön löpning ger...

Det är nio veckor kvar av träningsprogrammet jag följer. Ska köra tre pass varje vecka, och jag ska så gott det går följa upplägget med träning tisdag, torsdag och söndag. Förutom löpning ingår ibland några enkla styrkeövningar. Och stretch. Mina besvär i vaden tycks ha försvunnit, men smärtorna i framsida av höger lår är kvar. Får se om man lyckas jobba bort dem på sikt. Sen dras jag ju sedan länge av mina problem med bland annat smärtor i nacke/huvud, yrsel och hjärntrötthet - och det är väl framförallt dessa besvär jag behöver komma tillrätta med för att klara av att träna fullt ut.

Sammanfattningsvis har den första veckan funkat bra. Att lyckas springa 4 kilometer i ett svep känns faktiskt som en riktig framgång. Nästa pass består av 25 minuter sammanhängande löpning i lugnt tempo. Så småningom kommer det in några intervallpass och något tröskelpass också - men i huvudsak handlar det om lugn löpning (6:30-7:00-tempo, vilket hittills snittats i 5:55-tempo).

I NÄSTA INLÄGG: Digitala Midnattsloppet i Skövde - om mina mål och testet av nya banan.

I söndags blev det en lång och skön vandring i fantastisk fin natur


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet