Oj, oj, oj - vilken träningsvärk!

I morse vaknade jag vid kvart över fyra med världens träningsvärk i lår, rumpa och höfter. Förstod direkt att det var gårdagens skidgång i slalombacken som gett resultat.

Även om det smärtar med träningsvärk så uppfylls man med en härlig känsla av att ha gjort något som verkligen ger. Aktiverat nya muskelgrupper och lite annat i kroppen som inte fått arbeta så hårt tidigare. Nu när jag har egna stavar lär det nog att bli fler sådana pass i backen. Och tekniken hoppas jag kunna förbättra allt eftersom. Är övertygad om att skidgång är en grymt bra träningsform för både benstyrka och flås. Och till slut ska man väl klara av ett pass utan att få en så här grym träningsvärk efteråt.

I morgon infaller sommarsolståndet här på norra halvklotet. När klockan slår 18:38 lutar den nordligaste delen av jorden som mest mot solen och sen inträffar det obönhörliga - jordaxelns norra del börjar så sakteliga vända sig bort från solen. Och så håller den på (och dagarna blir allt kortare och kortare) ända till den 22 december klockan 05:48 då det vänder och blir ljusare hos oss igen... Som vanligt vid ett solstånd så är jag ute och springer - och så är planen för i morgon också. Hade tänkt mig ett långpass på ett par timmar. Starta exakt en timme före sommarsolståndet infaller och sen helst gå i mål exakt en timme efter. Sträckan är inte viktig. Den blir vad den blir och låg puls ska få styra farten. Ett par mil kan kännas rimligt. Rapport från detta udda lopp kommer i morgon. :)

Ha en fortsatt skön helg!



Fika på Löfwings ateljé. Tog med mor dit för att hon skulle få se den fantasiska utställningen där. 

Sol, regn - och i kväll - åska och hagel. Jodå, midsommarhelgen levererar...

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet