Snillet funderar

Jag vet inte riktigt varför det känns som det gör just nu. Känslan av för lite lite energi och för mycket trötthet har egentligen suttit i ända sedan SLA-loppet den 13 september. Redan då kände jag en enorm tröghet redan innan loppet och fick slita ont för att få ett bra resultat - vilken trots allt blev min bästa inofficiella femma.

Men jag har inte riktigt hittat tillbaka efter det loppet. Den tunga känslan hänger kvar och formen jag hade i augusti och i början av september har gått och gömt sig någonstans. Nu börjar jag misstänka att jag kanske ligger på gränsen till överträning och att den gamla kroppen behöver vila lite. Har egentligen inte ökat på mängden träning per vecka sen tidigare - men vissa veckor har jag överträffat mina 30 km med några kilometer till. Rör mig ganska mycket i vardagen oxå å har även börjat med ett långlöp per vecka och det är mycket möjligt att jag behöver lite tid för att vänja mig vid detta?

Det är ju inte alla som har talangen att kunna springa snabbt och avslappnat utan träning. Så nu håller jag på att skapa ett personligt träningsprogram. Skapar det dels utifrån de råd jag fick från Träningskonsuten, dels från mitt tidigare träningsupplägg och vad som känns bra där samt från råd och tips från vänner och nätet. Nånstans ska man börja och jag börjar HÄR - sedan kommer jag att justera programmet allteftersom. Det finns ju en massa fina träningsprogram för löpning på nätet också å fram mot vårkanten ska jag börja med något av dessa. Blir bra att variera lite. Och därmed får det vara färdiggnällt!

Snillet funderar...

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet