Selmas viktnedgång är smått otrolig

 Det var för 25 dagar sedan som resan mot lite mindre av mig själv startade. Det går långsamt framåt, eftersom jag inte vill göra några dramatiska uppoffringar, men ett par kilo lättare har jag blivit. Det känns som en lagom takt - fast ännu bättre har det gått för vår hund Selma.

I augusti 2019 konstaterade veterinären att Selma vägde ungefär sju kilo för mycket. Vi hade märkt att hon var hängig och inte mådde bra, och efter beskedet bestämde vi oss för att hjälpa henne så gott vi kunde för att komma ner i vikt. Med hjälp av ett bra (och dyrt) dietfoder tappade hon kilo, och blev allt piggare. I dag, ett och ett halvt år senare, väger hon nio kilo mindre - och mår hur bra som helst. Det är en förändring på ca 27 procent - och skulle jag själv skulle försöka gå ner motsvarande procentsats som hon hade det blivit 24 kilo... 😲 Grymt bra jobbat, Selma!!!


Selma fick en god belöning efter vägningen på Ekens djurklinik.

Min egen viktresa kommer fortsätta ett bra tag till - men några 24 kilo blir det inte tal om. Selma behöver inte gå ner mer i vikt, vi ska bara se till att hon håller sig runt sina 24-26 kilo. Det är lagom där! Så kul att se hur pigg denna snart 12-åriga dam har blivit. Kostnaden för dietmaten är såååå värt det!

Efter dagens promenad med Selma stack jag själv ut på ett kort löppass. Den här gången gick det ut på att träna på att springa med låg intensitet, alltså lite lagom sådär, utan att bli trött. Att min upplevda ansträngning blir mer än påtaglig vid löpträning är ett faktum nu för tiden, så 2,5 km fick räcka. Blev lite halvjobbigt mot slutet ändå. Hoppas kunna bli så där pigg och glad som Selma, så småningom... 😅

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet