Dags för Midnattsloppet i Stockholm

I morgon är det dags för det som brukar vara årets roligaste lopp - Midnattsloppet i Stockholm. Löparna, publiken och alla arrangemangen utmed den milslånga banan på Södermalm brukar vara helt magiska. Det finns inget som tyder på att det skulle bli annorlunda i morgon. Till och med vädrets makter verkar vara på vår sida...

SMHI spår klart väder och 20-25 grader varmt hela dagen. Likadant verkar det bli på kvällen, förutom att temperaturen går ner några grader när solen försvinner. Runt 14-16 grader ska det bli då enligt yr.no. Och svag vind. Låter rätt så perfekt, eller hur?

Det är ca 38.000 anmälda löpare och de flesta av dem lär väl dyka upp där på kvällen. Det brukar bli ordentligt trångt runt Zinkendamms idrottsplats där start- och målområde är. Publiken är ännu större och man hör hejarop och musik utmed hela banan. Kidsen brukar vilja "high fiva" oss löpare - och det ställer man ju mer än gärna upp på. Det är kul och det ger en enorm energi. Det behövs på denna bana som faktiskt bjuder på några tuffa motlut.

Å så är det alla dessa arrangemang som finns utmed banan. Discjockeys, rockband, körer och ljusshower. Så häftigt! För att inte tala om maskeradgrupperna som syns lite här och var. Har löpningen varit jobbig så har man i alla fall haft roligt på vägen av allt detta (fast maskeraden lär jag inte se under loppet - första grupp med utklädda startar 20 minuter efter mig.

I morgon är det dags alltså! När klockan slår 21:25 går startskottet för min grupp. Då, jädrar i min låda - då kör vi!!!

Kommentarer

  1. Å körde-det gjorde vi! Jäklar va bäst vi var alla fyra! :-) :-D B-)/A

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet