Vilodagar - det känns lite skumt...

Laddar just nu inför Vinterspringet 5k i Mariestad på lördag och för starten av mitt nya träningsupplägg som börjar nästa vecka. Det gör jag genom att ha en lite lugnare vecka vad gäller träning. I går var det absolut ingenting (för vanliga promenader med hunden räknar jag inte som träning) men pulsen var hög ändå - när jag följde Johan Olsson i Skid-VM Falun...

Ja, det har varit riktigt fina svenskdagar i Falun. Särskilt de två senaste guld-dagarna. Först Kalla och sen Olsson. Vilka atleter! Det där har dom inte fått gratis. För oss vanliga motionärer kan vi nog knappast föreställa sig deras nivå av stenhård träning, träning och åter träning. Läste om Johan Olssons intervaller på skidlöpbandet - fem minuter superhård körning med en puls så nära max han kan komma följt av två och en halv minuts lugnare körning. Detta upprepade sig 4-5 gånger innan passet var slut. Sen joggade han hemåt. Dessa pass körde han tre gånger i veckan, utöver vanlig styrketräning, löpning och skidåkning. Snacka om styrka, kondition och pannben!

Min nivå ligger dock på en betryggande amatör- och motionsnivå. Jag hade gärna tränat mer men det finns ju liksom inte tid. Jobbet stjäl alldeles för mycket tycker jag... Men det är ju ett "nödvändigt ont" och det ger en liten inkomst. Hade jag haft råd skulle göra en "Johan Olsson" - flytt fältet och gått in i min egen träningsbubbla i några veckor och bara gett järnet? Vore underbart! Okej, vem betalar? ;)

I dag har jag stärkt bålmuskulaturen genom att ha gjort plankan i tre och en halv minut. Gick bättre än i förrgår då jag gjorde den i lika lång tid. I morgon är det dags för ett försök på fyra minuter planka. Jag är positiv och tror på mig själv. Det ska gå! På lördag är det dags att avsluta utmaningen "28 Days - Plank Challenge" med att köra plankan så länge jag orkar. Jag hoppas givetvis på mer än fyra minuter då - men det gör inget om det blir kortare. Utmaningen har gett mig insikt om vilken bra styrkeövning det här är. Jag har kört den i "korta intervaller" på gymmet sen tidigare men jag kommer att fortsätta med de längre sammanhängande övningarna framöver också. Stärker verkligen upp kroppen. Funderar på att lägga in olika varianter av armhävningar också, som en daglig rutin.

I morgon blir det till att ta en kort löprunda med några korta 30-sekunders-intervaller. Min hund Selma ska få följa med och kroppen ska få en föraning om att det är dags för lite hårdare löpning på lördagens Vinterspring. Jag hoppas på att kunna göra en bra tid på 5 kilometer då. Det blir till att köra på så snabbt det går å sen se vad det blir. Nånstans mellan 22-25 minuter är troligast. Snabbare än 22 minuter vore ju drömmen! Slut på vilan nu alltså... Skönt! :)


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet