Jakten på rekord - men sen då?

För mig är det viktigt att ha ett mål för min träning. Visst - att må bra, gå ner i vikt och tycka att det är roligt är bra mål - men för min del behöver jag även ha ett mer konkret mål. Och just nu är det att träna mig till att klara milen på under 50 minuter. Det driver mig starkt, men vad händer den dagen då jag kanske klarar just det målet?

Tänk er tanken att jag plötsligt springer milen på t ex 49:59 och därmed uppfyller mitt mål på Sub50. Vad händer då? Kommer motivationen att sina och löpträningen ta slut? Eller kommer jag sätta upp ett nytt mål: "10kSub45" och fortsätta kämpa för att bli ännu snabbare? Här tänker jag att det är viktigt att redan nu ha bestämt sig för vad som blir nästa mål - att Sub50 bara är ett delmål...

Så jag tänkte berätta lite om hur jag tänker mig mina framtida mål. Skulle jag lyckas komma under 50-strecket på milen så vill jag fortsätta att träna för att stanna där. Att i stort sett varje gång kunna springa milen på under 50 minuter utan några större problem. Det är en riktig morot och mitt långsiktiga mål! Vore en underbar känsla att hamna där. Därifrån kan man sen börja fundera på ytterligare tidsmål, beroende på hur det går, uppåt eller nedåt.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet