Skogstokig

I går var min löpning lite mer annorlunda än tidigare löprundor.

Inget mer än att jag skulle ta mig upp på berget genom skogen var bestämt innan löpträningen. Började med långsam gång upp till Billingskolan, sprang in i skogen där och första backen upp. Väntade in fru med hund. Vi gick ihop en bit innan det blev dags att skiljas åt - jag för min del drog iväg uppför de branta stigarna mot Billingehus. Sprang, gick, sprang och gick. I minnet hade jag den gång då jag tog i för hårt uppför, och knappt orkade något när jag väl var på toppen. Det misstaget ville jag inte göra om.

Sista biten upp består till viss del av stenblock. Perfekta att hoppa mellan. På det smala gröna järnräcket gick jag balansgång. Det var inte lätt. När jag kom upp återhämtade jag mig med lite gång. På Arne Sandbergs väg gjorde jag en superrusning på ett par hundra meter. Bandybanans läktare sprang jag uppför och nedför om och om igen. Fortsatte asfaltslingan mot Åsbotorpssjön och vek av in i skogen igen. Där finns flera "stationer för aktivitet" - och dom prövades.

Efter ett tag var jag alldeles intill tv-masten, på härliga cykelstigar. Kladdigt å blött bitvis - med det var bara att forcera. På stigar, utanför stigar, genom snår och på banad väg. Alternerade farten hela tiden. Snabbt, långsamt och korta stopp. Det var riktigt skönt och kul. Blev inte det vanliga "malandet".

Som sagt - på cykelstigar, i terrängen, på fina banor (röd/svarta fyran och lila milen) tog jag mig stegvis nedför berget. Nästan hemma blev det en bit på asfalten också. Från det jag lämnade hemmet, till dess jag var hemma igen förflöt 1 tim och 20 minuter. Sträckan blev ca 8,5 - 9 km. Efter att ha stretchat i tio minuter så blev det en välbehövlig dusch. Svettig och lerig som jag var... Vuxna karln!!!


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet