På gång: Digitala Midnattsloppet i Skövde


 Målet för loppet är uppsatt! Banan är upplagd och testad. Den 14 augusti är det alltså dags för årets roligaste lopp - dock utan den vanliga folkfesten...

Det blir tyvärr inget Midnattslopp i Stockholm det här året heller. Anledningen stavas självklart C O R O N A P A N D E M I. Jättetråkigt såklart, men det är bara att gilla läget. Ingen vill ju att smittspridningen ska ta fart igen. MEN ISTÄLLET KÖR VI DIGITALA MIDNATTSLOPPET I SKÖVDE! För egen del det tionde loppet i ordningen. Målet är att klara milen på ett personligt årsbästa, det vill säga under 1.08:32 (brons). Mitt silvermål är under 1.05 och mitt guldmål är under timman. Vet att guldmålet är orealistiskt just nu eftersom jag med all sannolikhet måste gå stora delar av loppet - men ett GULD-mål ska vara rejält utmanande, eller hur? Skulle jag nå "runners high" så vet man aldrig.

Vet inte riktigt vilka som blir med på det digitala loppet i år. Vi brukar ju vara ett gäng som springer, men endast en till verkar vara säker på att ha som mål att stå på startlinjen denna lördagskväll. Hoppas dock på att de övriga tre dyker upp! Vore grymt kul om vi blir några stycken. Vi två som bestämt oss för att springa testade banan i lördags - en vändbana precis som förra året. Då sprang vi till Hentorp, i år blir vändningen på mer närbelägna Norrmalm. Vi varvade promenad med cykling när vi testade och rekade banan. Den är hyfsad flack och mäter 5+5 km. Flacka banor är annars inte helt enkla att hitta i Skövde. Någonstans runt 30 höjdmeter uppför totalt på denna bana, de flesta på de första 5 kilometerna. Eftersom vi vänder och springer samma väg tillbaka innehåller hemvägen mer nedför än uppför, vilket kan vara bra när orken kanske tryter.


Midnattslöpning

Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro