En ny utmaning väntar!

Som om man inte har nog med utmaningar just nu... Just den här utmaningen, som jag ska berätta lite om här, har jag själv skapat och handlar om att nå ett visst mål! Ett tidsmål... Mitt allmänna mål när det gäller träning är att det ska vara roligt och hälsosamt. Jag vill orka lite mer (kondition och styrka), må bra, inte ha så ont i ryggen, och så vill jag klara av att springa en mil på mindre än 50 minuter. Det sistnämnda kan jag greja en bra dag. Andra mål är att klara av halvmaran på mindre än 1.40 och/eller ett maraton under 4 timmar. De målen har jag inte klarat än, och de är på längre sikt. Men under nästa år tänkte jag försöka mig på ett annat mål - milen under 45 minuter.

Mer om det här berättar jag i ett fördjupande inlägg på min andra sajt (Fakta & fördjupningar). Målet blir helt klart en riktig utmaning, och jag vill gärna klara av det under 2020 dessutom. Det kommer att krävas en hel del disciplin och hårt arbete. Vet inte om en "lazy runner" som jag grejar det - men jag ska försöka... It´s #MySub45Challange! In och läs mer HÄR.

Dagarna rullar på och löpträningen har jag som sagt kommit igång så smått igen. Styrketräningen går ganska bra faktiskt, och jag tränar både hemma och på gymmet. Vissa styrkeövningar kan jag till och med fixa på jobbet. Tåhävningar till exempel. Perfekta att köra när man står upp vid skrivbordet. Kör en del andra styrkeövningar på jobbet också. Löpträningen varvar jag med cykling - och det är helt perfekt just nu när muskelfästet i höften spökar för mig.

Nä, men nu får det räcka för i dag. Kolla som sagt in Fakta & fördjupningar i morgon. Då ska jag nog ha hunnit skriva ett inlägg om min nya utmaning. Hm, en "komfortzonslöpare" (jag) som vill klara milen på mindre än 45 minuter... Det blir nått det!



Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet