Seg måndag efter maran i lördags

Ett par dagar har gått sedan jag sprang i mål på Helsingborgs strandpromenad i min maratonpremiär. 




I filmen här ovan kan du se mig och Stefan (i vitt) springa in i mål från 4.57:30 ungefär. Min målgång är exakt 4.57:45 in i klippet. Kroppen har känts ganska bra så här efteråt. Visst är benen lite stela men jag kan gå rätt så obehindrat. Ryggen och axlar är inte värre än vanligt. Däremot har frossasymtom dykt upp nu i kväll - och det känns som något influensaliknande i kroppen. Har varit ganska seg i dag... Ett par Alvedon och sömn ska nog få mig på banan igen.

I dag har jag träffat en sjukgymnast på 30k här i Skövde. Han heter Simon och han ska försöka hjälpa mig att få ordning på mina smärtor i ländryggen och skuldror och axlar. Dels genom behandling (massage) och dels genom anpassade styrkeövningar som jag kan jobba med. Fick med mig tre stycken olika övningar i dag - vilka jag ska göra varje dag tills nästa gång vi ses. Då ska jag få fler övningar.

Min tanke är att bra övningar ska ge mig möjlighet att komma till rätta med mina ryggproblem. Efter ett par månader gör vi eventuellt en löpanalys också, där målet blir att eventuellt hitta små justeringar som kan göras för att undvika framtida skador. Utöver allt detta ska jag även göra ett pulstest/maxtest för att få fram mina rätta pulsvärden. Det är till stor nytta då jag tränar. Mina värden har säkert förändrats en del sedan jag jag gjorde ett sådant test för fem år sedan.

I morgon är det tisdag och då är det dags för Billingestafetten på berget. Tredje gången för mig då. Någon maxprestation kommer det inte bli på mina tre kilometer, för den kraften finns inte i benen just nu. Men lag Bengts vänner kommer dit med fem personer; Anna, Claes, Jacob, Stefan och jag själv. Totalt ska vi springa 15 kilometer, tre kilometer var som sagt. Klarar jag min sträcka på 18 minuter (det är 6:00-tempo i snitt per kilometer) så kommer jag vara väldigt nöjd!

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet