Dags för pension snart?

När man är 57 år då är man rätt gammal, va? När mina föräldrar var 57 tyckte i alla fall jag att de var det. Mor fick sjukpension när hon passerat 60 år och far jobbade tills han blev 65. Med dagens föreslagna pensionsregler ska jag själv kunna ta ut min pension om sex år. Eller så har jag rätt att jobba ända tills jag blir 69 år gammal - det vill säga i tolv år till från nu. Njaaa, tänker jag, får jag bara ha hälsan och har råd så går jag nog ner i tid så snart det är möjligt. Gärna ta ut delpension och jobba lite grann vid 63 år. Fast egentligen vill jag inte tänka så långt fram, men om man ändå leker med tanken, tänk vad tid för träning man skulle få då.


Hittade denna på nätet i dag - efter att jag skrivit detta inlägg


Just i dag är det min 57-årsdag. Precis som förra året blev det ett fint träningspass med födelsedagsintervaller. Den här gången utan sällskap och med fem stycken snälla supertusingar på asfalt. Det var lika bra att trycka på lite så att man fick plats med tårtan som intogs tillsammans med familjen strax efter löpningen. Blev dock lite fundersam när jag mitt under en intervall fick en kraftig smärta i närheten av vänster armhåla. Kramp förmodligen, men tankarna går ju till hjärtat så fort det gör ont i de där regionerna. Efter att lugnat ner tempot en stund - samt stretchat - var smärtan nästan helt borta. Sista setet med intervaller gick hur bra som helst, så än hänger gubben med... Inte dags för "träningspensionering" än i alla fall.



Stretch mot ett plank fick duga för att ta hand om smärtan



Det var roligt att träffa nästan hela familjen på eftermiddagen. Saknade min dotter här hemma, men hon har fullt upp med högskoleplugg i Trollhättan. Men kul ändå att resten av familjen kunde fira med mig. Till och med barnbarnen och sonens sambo var här. Vi blev fem vuxna som fick dela på en tårta för 15 personer. Jag hade fått springa bra länge om jag skulle ge plats för att äta hela den tårtan själv (haha). Och, näe, vi orkade inte äta upp hela.


Kaloribomb!


FAKTA - Supertusingar (dagens):
Uppvärmning i en kilometer.
Supertusing, set: Sprang 100 meter i 4:00 - 4:30-tempo. Vilade i 30 sekunder. Sprang 200 meter i samma tempo som 100 meter. Vilade 30 sekunder. Sprang 300 meter i samma tempo som 100 och 200 meter. Vilade 30 sekunder. Sprang 400 meter i samma tempo som 100, 200 och 300 meter. Se där, totalt ettusen meter i bra tempo. Snabbaste fyrahundringen i 3:45-tempo. Återhämtade mig i fem minuter (gick/joggade) efter första setet. Minskade återhämtningen med 1 minut per set. Inför sista setet endast 2 minuter återhämtning. Repeterade supertusingarna i sammanlagt 5 set, dvs blev det 5 km i ett högt tempo (iaf högt för mig). Avslutade med 1,6 km (1 mile) nedjogg.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet