Försöker få in bra rutiner

Tänkte berätta om de senaste dagarnas stök och hur viktigt det är att få in lite bra rutiner i livet! Speciellt efter den här helgen som varit. Märker mig vara ur fas ordentligt, och då är det väl lika bra att ta tag i det nu, och på lite längre sikt också.

Dagen efter loppet - alltså på söndagen - sov jag mellan 02:00-06:30. På morgonen klev jag upp för en morgonjogg, hade en trevlig frukost med övriga i "Bengts vänner" (så trevlig att det t.o.m. kom fram en amerikanska? och sa att hon inte förstod ett ord av vad vi sa men att hon blev så glad av att höra hur trevligt vi hade), strippade i Björns trädgård (Medborgarplatsen - det var varmt, var tvungen att byta om) utan att bli tagen av polisen och tog sen tåget hem utan några förseningar alls. Ni må tro att jag var trött när jag kom hem. Trots behovet av sömn tag jag hand om tvätten och sen satt jag uppe en stund och kollade på film...


Hmm... Ja, "ågonting" gick nog fel - men det är bara att försöka igen! ;)



La mig vid åtta-tiden och sov till 02:30. När klockan var tre på måndagsmorgonen skjutsade jag dottern och hennes kompis till Landvetter flygplats utanför Göteborg. Därifrån skulle de flyga till London för några dagars semester. Hon är så värd det efter allt jobb hon haft i sommar. När jag var hemma igen på morgonen behövde jag verkligen vila. Främst för att jag skulle klara av att jobba på natten, men också för att jag var väldigt trött. Jag vet hur viktig sömnen är för välmåendet - och att jag måste få in en bra sömnrutin - men de här senaste dagarna har knappast varit optimala i det hänseendet. Men så blir det i livet ibland.

Efter sömn och lunch gick jag ut och körde ett hårt löppass på eftermiddagen. Tre stycken tröskelintervaller där varje intervall var sju minuter lång. Gick ut lite väl hårt på den första men kom mer i fas på de andra två - men då var jag egentligen för trött. Dumt att starta så där hårt, men jag kollade inte på klockan. Det kändes bra just då.

Överlevde intervallerna och fick ihop åtta kilometer med uppvärmning och nedjogg. Direkt efter löpträningen körde jag ett lätt och kort pass styrka på gymmet. Måste få in en rutin där också. Minst en gång i veckan åtminstone. Så viktigt pga min krånglande rygg. Aja, allt händer inte på en gång. När jag var klar var jag tvungen att handla mat inför nattens arbete, och därefter tog jag cykeln för mina fyra kilometer till jobbet. Trots att jag hade duschat kände jag mig lika svettig då jag kom fram till mitt jobb. I dag har jag sovit länge kan jag lova, så nu hoppas jag att kroppen är återställd. Den känns bra. Har inte ont någonstans.

Strax dags att bege sig för ytterligare arbete. Kör sex stycken 12-timmarspass den här veckan, bara onsdag natt ledig. Några timmars övertid blir det... Så ska jag försöka klämma in ytterligare 33 kilometers löpträning mitt i allt också. Men det ska väl gå bra, va? Nästa vecka är jag ledig måndag och tisdag, jobbar onsdag och sedan ledig till fredag veckan därpå. Ledig åtta dagar alltså. Passar fint då det ska bli fint väder igen.

Lördagen den 31 augusti är tiden inne för försök på ett maraton (42,2 km), och så långt har jag aldrig sprungit förut. Ska bli intressant och se om kroppen håller. Det är så mycket som kan hända; kramp, överbelastning, min onda rygg som tar slut eller magen som pajar... Men ett försök på distansen blir det!


FRAMTIDA "VARDAGSRUTINER":

  • Sömn - sova i minst 6 timmar efter ett nattpass. Minst 7 timmar om jag ska jobba natten därpå. Lägga mig i tid då jag har ledig natt. Sova i minst 8 timmar. Kliva upp senast klockan åtta.
  • Mat - äter nog rätt bra i dag - men behöver minska på godis...
  • Styrketräning - minst en gång i veckan. Det här blir svårt men jag måste försöka! Tycker styrketräning är så himla tråkigt bara...
  • Variation - i träningen. Fler alternativa aktiviteter. Simning och cykling t ex. Löpning i terräng etc. 

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet