Snabba fem kilometer

Bara för att veckans löpträningspass är korta betyder det inte att det är en dans på rosor. I tisdags körde jag tio stycken 200-meters-intervaller i backe. Fem stycken uppför och fem stycken nedför. I dag blev det tröskellöpning i 25 minuter där jag stampade på ordentligt i fem kilometer.

Gemensamt för båda träningspassen var nedförsbacken. Genom att springa på en flack väg (eller med en lätt lutning utför) är det lite lättare att springa snabbare än vad man gör normalt. Om man är ute efter att lära sig att springa snabbt så är det här ett bra sätt att träna upp kroppens muskelminne för högre tempo. Jag kommer nog lägga in fler av dessa pass framöver - men inte glömma av uppförsbackarna...


Backen på Södra Bergvägen fick utgöra träningsväg i tisdags. Fem intervaller uppför och fem intervaller nedför.


Dagens femma klämde jag på 21:39, årsbästa och min näst bästa tid någonsin på distansen. Sprang på järnvägsbanken från en bit väster om Stenberget via Våmb och till Södra Bergvägen i Skövde. När jag hade gjort mina riktigt kämpiga fem, gick jag en stund för att hämta andan och sen joggade jag färdigt mina 25 minuter - fortfarande med tröskelpuls. Asjobbigt pass men fan va gött när det var klart!

Nämnde jag att jag var på gymmet i dag också? För första gången sedan den 1 april. Nä, jag skämtar inte... Anna hörde av sig på förmiddagen och tyckte jag kunde hänga med henne dit - och jag nappade! Kanske var det den styrketräningen som la grunden till mitt fina löpträningspass på eftermiddagen?

Nu väntar nattjobb i helgen och sen går jag på fyra veckors kravlös semester. Ska bli riktigt skönt! En del grejer vill jag få gjort men inga dagar spikade - förutom träningen då. På söndag eftermiddag kör jag ytterligare en kort löpträning. Fem kilometer lätt löpning betyder att denna vecka kommer att landa runt blygsamma 19 kilometer. Juni månad summeras i så fall till drygt 13 mil - och det är ett bra månadsresultat när det gäller mig. 

Kommentarer

Populära inlägg

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro

Ångestfyllda SLA-loppet