Skärpning Skövde kommun!

Just nu är cykelbanorna här i Skövde fullständigt livsfarliga att vistas på. Med ett tunt lager snö ovanpå packad blankis gör det väldigt besvärligt att gå, springa och cykla. Någon halkbekämpning värd namnet är inte att tala om. Det skulle inte förvåna mig om sjukhusets akutmottagning har fått in extra många fallolyckor de gångna dagarna. Skärpning Skövde kommun!





På tisdagen var jag ute i halkan under ett par timmar. Först på en långpromenad med Selma och därefter blev det en löprunda på egen hand. Det var inte bara en, två eller tre gånger som jag höll på att dratta omkull - det var många gånger. Efter promenaden (som till stor del gick i skogen) övervägde jag att gå till gymmet för att köra min löpträning på löpbandet istället, men bestämde mig för utelöpning då jag såg att en del bilvägar hade saltats.

Det gick rätt bra att springa på dessa. Vid möte med bilar eller skymd sikt sprang jag upp på trottoaren/cykelbanan, och om det fanns gräsmatta intill denna så sprang jag där istället. Fast som sagt, det var svårsprunget. Små korta steg och en stor portion försiktighet var det som gällde. Sprang förbi den nämnda akutmottagningen - och jag var glad att jag slapp besöka den. I alla fall den här gången.

Var rädda om er i halkan. Att resa kollektivt är nog det säkraste sättet att ta sig fram på just nu. Men gångvägen till bussen eller tåget kan ju vara farlig... Vi får hoppas att kommunen tar halkrisken för gångare och cyklister på allvar framöver.

Kommentarer

Populära inlägg

Ångestfyllda SLA-loppet

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro