Livsfarlig löpning

Nu ska jag försöka ta tag i min träning (för femtioelfte gången) igen... Har ju framförallt problem med att komma iväg till gymmet för styrketräning, så nu har jag bestämt mig för att testa en annan metod för att komma dit. Mer om den metoden sen.

I dag har vi firat mor som fyller 90 år nästa vecka. Hela familjen var där och uppvaktade henne. Själv sprang jag de dryga två milen dit. Det var besvärligt att springa i dag. Det blåste en iskall motvind hela vägen och snöflingorna kändes som is-taggar i ansiktet. Några löpglasögon har jag inte heller så jag fick liksom springa och titta med ett öga i taget. Som han med "klockspelet" ni vet... Det var jobbigt!




Det var första gången jag sprang på riksväg 49. Man måste vara uppmärksam på bilarna man möter. Samspel och hänsyn i trafiken är viktig och jag såg till att vara utanför asfalten vid varje möte. Det gick faktiskt riktigt bra att springa i det hårt packade gräset vid sidan om vägen. De flesta bilister höll sitt spår på vägen (inga problem) och en del höll faktiskt undan riktigt bra (stort plus - jag gjorde tummen upp till dem). Men så var det några bilister som tydligen ville berätta att vägen bara var till för dem. De gick ur "sitt snöspår" på körbanan för att lägga ena hjulparet i snön, extra nära vägrenen. De susade mot mig i sina 80-90 km/h med någon meters marginal. Livsfarligt! Idioter, säger jag bara. Totalt mötte jag 171 fordon på 49:an (jo, jag räknade). Tre fyra stycken av dem betedde sig illa.

Kom fram helskinnad i alla fall och hade därmed gjort årets hittills längsta löpning. Tog det lugnt och halvmaran slutade på 2:05. Det är jag nöjd med, med tanke på förutsättningarna och min dagsform. Fast nu går vi över till något helt annat då jag ska berätta om hur jag ska få det att funka med styrketräningen framöver. Eftersom jag lyckas rätt bra med löpträning tre dagar i veckan, tänkte jag komplettera ett av dessa pass med styrketräning. Har bestämt mig för att köra torsdag ena veckan och fredag den andra. Så småningom kanske jag lägger till en måndag också. Innan styrketräningen kör jag kort löpträning på löpbandet som uppvärmning. Värt att testa! Körde så i fredags och nu på torsdag är det dags igen...

Men innan det blir det löpträning ute på tisdag. En kortis tror jag, för det känns en aning i benen efter dagens pass.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet