Mer bad, jag vill ha mer bad...

Torsdagar har blivit vanliga dagar för lågpulslöpning. Riktig lågpulslöpning. Så även i dag... Ett par strumpor, två skor, splitshorts, pulsklocka, funktionströja, pulsband och en keps som pricken över i:et - det räcker för en lyckad löprunda med ett bad mitt i. Å så vattenflaskan såklart!

Dagens pulsvarning stod på 120 slag per minut och framför mig hade jag 5,6 kilometer med drygt 160 höjdmeter innan jag skulle nå Simsjön uppe på Sydbillingen. Att hålla nere pulsen med så mycket stigning var en utmaning. Från allén vid Skövde golfbana och nästan hela vägen upp till Simsjön är det väldigt brant, så det blev långsam promenad där till stora delar. Men pulsen höll sig och jag var nöjd med detta upplägg en varm kväll som denna.

Vid Simsjön åkte allt utom splitshortsen av. Vattnet svalkade och det var underbart skönt med ett bad. Hade inte med mig någon handduk utan gick upp, torkade en aning i den sol som lyste svagt mellan träden och klädde på mig. Sen sprang jag hemåt igen. Det blev en omväg och totalt fick jag ihop 12,5 kilometer. Medelpulsen blev 117 slag per minut och tempot blygsamma 7:18.

I dag var tydligen årets varmaste dag i Sverige. 34,6 grader i skånska Hästveda. Fredagen ska visst bjuda på fint väder också. Kanske till och med slår gårdagens temp-toppnotering? Blir nog en del slappande i solen - och kanske ett bad då med...


Dagens lunch på jobbet i dag - en Caesarsallad från restaurang Benidorm. Mycket god, speciellt med en Coca-Cola till... 


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet