Löpning och bad, löpning och bad och bad igen...

Sommartider hej, hej...

Oj, vilken varm dag det blev igen. Och gårdagen var ju minst lika varm den med. Då var jag och min äldste son i Trollhättan och hämtade min nyservade motorcykel. Den hade fått en rejäl genomgång och nu rullar den fram fint på vägarna. Vi åkte dit på en lånehoj och hem på min egen då. Det blev en skön tur hem, mest på små kurviga vägar. Underbara att köra på men plötsligt hände något som kunde förändra den upplevelsen. Ett rådjur hoppade plötsligt ut på vägen framför oss, och då fick både bromsar och vår undanmanöversförmåga testas. Allt gick som väl var bra för både oss och det stackars rådjurskidet och den stillastående mamman i vägkanten. ABS-bromsar på motorcykeln är bra i vissa lägen.


Lånehojen - en BMW F700 GS


Det blev ett bad i Öresjö strax utanför Trollhättan. Fint men alldeles för varmt i vattnet. Jag föredrar när vattnet svalkar...


Efter en lång och varm eftermiddag (som övergick till kväll) - med nästan 30 mil på två hjul, sol, bad, fika och en del promenader - så stöp vi båda i säng då vi kom hem till mig. Jag som hade tänkt att träna den här kvällen. Men nä, det gick bara inte...

Det där missade träningspasset från fredagen tog jag igen i dag. Efter en stund hemma hos mor styrde jag färden vidare mot Karlsborg och Vättern. Planen var en runda på 7-8 kilometer men efter en stund gjorde sig både solen och värmen påminda. Pust... Det blev kämpigt, så jag valde att vika av från min planerade rutt och ta mig tillbaka till badplatsen tidigare än planerat. Rundan blev exakt fyra kilometer, där den sista kilometern gick i hyfsat tempo (under fem minuter). Slängde av mig de svettiga kläderna och kastade mig i Vätterns svala vatten. Det var gött!

Klassiskt landmärke (eller sjömärke?) i Karlsborg; Vanäs fyr.
Passerade den på min första runda.


Efter sol, bad och ett par timmars återhämtning fick jag för mig att jag kanske skulle slutföra min från början planerade runda. Så fick det bli! På med de svettiga (men torra) kläderna och på´t igen. Efter drygt fyra vackra kilometer utmed Bottensjön och Vättern var jag klar. Kastade mig i vattnet vid min badplats igen. Den här gången fick tröjan vara på eftersom en fågel lyckats träffa mig med... Ah, ni fattar! Efter ytterligare en stund i solen packade jag ihop mina grejer och åkte till Sibylla-kiosken och köpte mig en hamburgare. Hade inte ätit något sedan fikat hemma hos mor, så den där hamburgaren satt fint! Innan jag lämnade Karlsborg för dagen så blev det ett kvällsbad också. Har jag sagt att jag gillar att bada?


Nöjd efter 2x4k och bad. Bjuder här på en "Halvan-min"... ;)

En promenad utmed Bottensjön efter hamburgaren...

...som köptes i den kanalnära Sibylla-kiosken

Här blev det ett kvällsbad innan bilturen hemåt igen. Karlsborg är fantastiskt på många sätt...


Vad kan jag berätta om själva löpningen då? Jo, att den här gången struntade jag faktiskt i pulsen när jag sprang! Körde på känsla, enligt Borgskalan, och la mig på nivå 14 - någonstans mellan "något ansträngande" och "ansträngande". Det var en bra nivå, men jag orkade inte hålla den så länge i värmen som sagt. Första rundan snittade pulsen på 148bpm och den andra på 153bpm. Pulsen låg till stora delar på sub-tröskel- och tröskelnivå utan att egentligen plåga mig alltför mycket. Det tog jag som ett bra kvitto. De här två passen (intervallerna) lägger jag in under kategorin "Bra Pass". Morgonens löpträning (om den blir av) ska dock bli på en betydligt behagligare del av Borgskalan.

Till sist: Grattis Belgien till bronset i fotbolls-VM! Det var er synnerligen välförtjänt. Tror att Frankrike vinner finalen i morgon men håller såklart tummarna för Kroatien. Hur kul vore inte det!?

Men nu siktar alltså vi mot morgondagen - med löpning och fler bad!!! Och fotboll på kvällen! Blev sugen på ett nattbad nu men det får nog vara trots allt... Hej då!

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet