Fantastiska dagar!

Hej svejs,

Vilket vecka det har varit! Sverige slog FIFA-sexan Schweiz i åttondelsfinalen i tisdags och det var stor glädje ute på stan och i stugorna. Att laget nu tagit sig till kvartsfinal mot England i fotbolls-VM var vi väl inte många av oss som trodde efter besvikelsen mot Tyskland på midsommardagen. Det svenska fotbollslaget är ett av världens åtta bästa just nu, och plötsligt har en väg mot VM-final öppnat sig. Galet! Framgångarna i VM i kombination med den heta sommar vi upplever, gör att man får vibbar från fotbolls-VM 1994, då Sverige tog brons. Kul att så många som inte var med då får uppleva detta.

Det här med att solen skiner hela dagarna och värmen håller i sig är ju helt overkligt. Jag njuter av denna härliga sommar då man kan vistas ute i solen, på stranden och i sjön. Det är verkligen härligt. Samtidigt bekymrar det mig. Behovet av regn är stort! Det är fruktansvärt torrt i skog och mark, missväxten är stor och grundvattnets nivåer blir allt lägre. Naturen skriker efter vatten i stora delar av vårt land. Det här får troligtvis allvarliga konsekvenser framöver... Och fredagen ska bli ännu varmare (pust). Värmen bara fortsätter.

Men nu över till vad den här bloggen egentligen handlar om - min träning. Något jag inte gillar är att köra hårda löppass när det är sol och varmt. Jag har skrivit om detta förut, liksom att tävlingar under sådana förhållanden är bland det värsta jag vet. Därför var det alldeles lagom att springa en lugn femma utanför Tibro i går kväll - och avsluta den med bad i sjön Örlen. Temperaturen låg på 26 grader och luften tycktes stå still - och att bara få lufsa fram i vacker natur då var underbart. Badet efteråt var svalkande och gott. Det är vad jag kallar livskvalitet! Pröva gärna någon gång...


Soluppgång på jobbet


Har förmånen att jobba natt den här veckan, och då har det blivit tid för en hel del bad på de lediga dagarna. Varje dag faktiskt. I går både i Simsjön och Örlen, i dag bara i Simsjön. Det är varmt och skönt i våra sjöar nu. Just den här torsdagen var ganska mulen men solen tittade fram en stund på eftermiddagen och kvällen. Den värmer riktigt skönt då. Dagarna har förresten blivit en kvart kortare nu än vad dagslängden var den 21 juni, och var dag blir två minuter kortare just nu. Så njut av ljuset de få dagar som är kvar av det vi tycker är sena ljusa kvällar här i Skövde. Mörkret tar över... Passar även på att påminna om ett par häftiga astronomiska händelser framöver. Den totala månförmörkelsen den 27 juli och den partiella solförmörkelsen den 11 augusti. Missa inte det!

Ha det!

Mulet och ganska tomt vid Simsjön i dag... 

Men solen tittade fram en stund direkt efter badet.





Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet