Vandringen som blev av

Minns ni inlägget från i torsdags? Det var då jag vandrade från Blängsmossen och nästan hela vägen fram till Öglunda. Utforskade vägarna över berget men hade inte tiden för att gå hela vägen då - men det hade jag i dag. Och det blev en helt underbar tur, där Jättadalen i Öglunda blev det natursköna målet.




Om du aldrig har varit där så är det ett ställe som jag varmt kan rekommendera. Just nu när naturen blommar ut är det extra vackert där. Följer du skyltarna från Öglunda by har du en smått besvärlig stig att gå (just den är inte så handikappvänlig, men det finns alternativ). Stigningen är kraftig och framför dig ser du de mäktiga klipporna resa sig upp mot himlen. Det är en lite äventyrlig stig att vandra på, men det finns rep och kedjor att hålla sig i. När du nått hela vägen upp väntar en fantastisk utsikt över delar av Vallebygden, sjön Ämten närmast och Kinnekulle ungefär två och en halv mil därifrån.





Men själv gick jag alltså från parkeringen vid Blängsmossen i Skövde, en vandring på fem kilometer för att nå Jättadalen i Öglunda/Skara. Efter att ha njutit av utsikten och balanserat på klippkanten ett tag tog jag vägen ner mot själva byn och sedan den branta bilvägen uppför Billingen igen. Efter en liten stund var jag tillbaka vid bilen igen. Trött men nöjd efter ca elva kilometers promenad...

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet